Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta els actes de Nadal amb la inauguració del pessebre monumental.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2012 02:10:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta els actes de Nadal amb la inauguració del pessebre monumental.

Els comerciants i l’Ajuntament han unit esforços per fer difusió dels actes amb la campanya “La Màgia del Nadal t’espera”, amb més de 70 activitats.

A Blanes, el primer indici que el Nadal ja és més a prop, és la inauguració del pessebre monumental, l’encesa dels llums que decoren els carrers i la decoració nadalenca de la façana de l’Ajuntament. Això és el què va tenir lloc divendres passat, amb l’acte oficial que es va fer davant l’edifici consistorial, on està instal·lat el pessebre.

Enguany és la vintena edició consecutiva en què l’Ajuntament organitza aquest pessebre de grans dimensions amb la col·laboració de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, que s’encarrega del disseny i muntatge. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de membres de l’equip de govern i regidors del consistori, va encapçalar l’acte inaugural.

Enguany és la vintena edició consecutiva en què l’Ajuntament organitza aquest pessebre de grans dimensions i, en aquest sentit, durant la inauguració es va tenir un record en especial per un dels membres m és actius i veterans de l’Agrupació Pessebrista que ens va deixar el passat 13 de novembre, Josep Baltrons i Albertí. L’acte es va completar amb una cantada de nadales que va anar a càrrec de la Coral Infantil Sa Carbonera.

Amb la inauguració del pessebre monumental es dóna el tret de sortida a tota la programació nadalenca, que conté més de 70 activitats organitzades per l’Ajuntament de Blanes, associacions comercials i diverses entitats del municipi.

agrupacio pessebristainauguracio pessebre 1inauguracio pessebre 2inauguracio pessebre 3inauguracio pessebre 4inauguracio pessebre 5inauguracio pessebre 6inauguracio pessebre 7inauguracio pessebre 8


Campanya La Màgia del Nadal t’espera

Per segon any consecutiu, els comerciants i l’Ajuntament han unit esforços per fer difusió d’aquestes activitats a través de la campanya La Màgia del Nadal t’espera. La campanya està coordinada pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament i organitzada amb els botiguers del centre.

El principal material de difusió seran 11.000 fulletons que es repartiran durant aquests dies per donar a conèixer totes les activitats, així com pòsters i pancartes que es distribuiran arreu del municipi.

L’ABBC, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, organitza com cada any per aquestes dates diverses activitats amb l’objectiu de dinamitzar i animar encara més l’ambient al carrer. Així, oferirà l’animació Música al Carrer; Jocs Tradicionals, perquè els nens i nenes aprenguin a entretenir-se amb jocs de tota la vida; Globuflèxia, en què un pallasso realitza figures amb globus per a la canalla i les Innocentades que farà un fotògraf del segle passat en clau d’humor el dia 28. Tot això sense oblidar que el dia 16 es tancarà la campanya engegada per l’ABBC Tira i Guanya, que culminarà amb el Sorteig del Viatge a Nova York.

Per la seva banda, l’ATB, l’Associació Tot Blanes, també té previst oferir activitats nadalenques com lAjudant del Pare Noël, que es passejarà per l’eix comercial Alt Ruyra diversos dies.


Els actes més tradicionals

Un any més, no faltaran a la seva cita nadalenca activitats tan tradicionals com les dues representacions de Pastors i Misteris, que es faran els dies 22 i 23 al Teatre. Es tracta dels pastorets en vers del poeta blanenc Pere Puig i Llensa que han divertit i emocionat diferents generacions de blanencs i blanenques. El Teatre també allotjarà dos espectacles infantils de temàtica nadalenca organitzats per Rialles, així com la cinquena edició del Concert d’Any Nou amb la VBella Banda. Igualment, l’Ajuntament ha organitzat enguany una nova edició dels Tallers de Fanalets amb la col·laboració de Rialles.

Una altra de les activitats nadalenques que compta amb una gran tradició al municipi és la Fira de Sant Tomàs del dia 21, que inclou al llarg de tot el dia parades amb una gran varietat de productes nadalencs i d’alimentació. D’altra banda, hi haurà una Fira de Nadal amb diversos productes a la plaça d’Espanya, on estarà instal·lada durant diversos dies.

La tradició també serà present a través del popular Es Tió de Blanes que organitza Acció Cultural Es Viver i que enguany, com a novetat, s’instal·larà a la plaça Verge Maria. Allí s’hi estarà fins el dia 24, quan se’l farà cagar, després que la festa de benvinguda s’haurà fet el dia 8. Tampoc no faltaran a la seva cita nadalenca el Pessebre Vivent que organitzen les AVV de Raval i Sa Carbonera els dies 15 i 16 i el Concert de Nadal de la Banda del Col·legi Santa Maria que es farà el dia 23.

Enguany hi haurà 5 Quines de Nadal, així com 9 Patges Reials a diferents barris del municipi, fins a culminar el cicle festiu amb la no menys tradicional Cavalcada de Reis del dia 5. Per últim, també cal destacar el festival nadalenc Fantasyland organitzat per l’empresa Made4youevents que s’allotjarà a la Ciutat Esportiva des del 28 de desembre fins el 3 de gener.


Nadal Solidari a Blanes

El component solidari caracteritzarà altres actes que també es faran durant aquests dies a Blanes, com la Campanya de Recollida de Joguines de Creu Roja, la Marató de Donació de Sang del dia 14 a la Biblioteca o bé la recollida de bicicletes per Càritas que organitza l’empresa Freebike.

D’altra banda, diverses entitats han organitzat esdeveniments de diferent caire per recollir diners a favor de la Marató de TV3, com per exemple: el festival Dansa per la Marató que es farà al Teatre; la 1a Marxa Popular que organitza el programa Febre d’Esport, de Ràdio Blanes; els Tastets de Cuina del Món de l’Oficina de Català o bé la venda de llibres de segona mà que es farà a la Biblioteca Comarcal.


Data de realització: 12/03/2012 | Data de la darrera actualització: 01/04/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300