Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes desmantella una ferralleria que feia activitats il·lícites


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/04/2012 01:31:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes desmantella una ferralleria que feia activitats il·lícites

Es va detenir una persona per infracció de la Llei d’Estrangeria, s’ha imputat una persona per un delicte contra els drets i la seguretat dels treballadors i s’han tramitat quatre denúncies per diversos incompliments.

La Policia Local de l’Ajuntament de Blanes va procedir el passat dijous, 29 de novembre de 2012, a l’entrada i inspecció d’una ferralleria situada a una nau del polígon industrial del municipi que culmina el treball iniciat fa uns mesos al establir una especial vigilància i control de diversos establiments d’aquest tipus.


Els resultats de l’entrada i inspecció de l’establiment van ser els següents : un home, veí d’Hostalric, va ser detingut per infringir la Llei d’Estrangeria. Després de passar a disposició de la Policia Nacional de Lloret i fer-se la instrucció del corresponent expedient, va ser posat en llibertat. D’altra banda, una altra persona va ser imputada per un delicte contra els drets i la seguretat dels treballadors i es van tramitar quatre denúncies.

Una de les denúncies ha estat per incomplir la Llei de Contractació de la Seguretat Social per tenir 3 treballadors sense contracte, i una altra per incomplir la Llei de Prevenció de Riscos Laborals de la Generalitat de Catalunya pel que fa als drets i seguretat. La tercera denúncia s’ha tramitat per exercir activitats insalubres i contra el medi ambient, sense adequar-se als permisos i llicències establerts, i també ha anat acompanyada d’una sol·licitud de clausura de l’activitat per part de l’Inspector d’Activitats de l’Ajuntament de Blanes. Per últim, la quarta denúncia ha estat per incomplir la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana 1/92 al no completar correctament els camps obligatoris de registre de persones en les operacions de compra-venda.Antecedents de l’Operació Policial

Fa uns mesos, la Policia Local de Blanes va establir una especial vigilància i control de diverses ferralleries arran de l’alarma social provocada per diversos robatoris de cablejat elèctric i objectes de metall públic i privat. Igualment, l’any passat aquest cos de seguretat ja havia fet una campanya de control a establiments d’aquest tipus que va contribuir a tenir una informació més detallada.

Fruït del control més intensiu efectuat aquests darrers mesos, la Policia Local va detectar la possibilitat que en una determinada ferralleria s’estiguessin realitzant activitats no regulades pel permís que tenia. Per aquest motiu, durant pràcticament un mes, es va realitzar una vigilància discreta tant uniformada com de paisà del local.

Això va permetre confirmar que s’hi estaven cometent diverses infraccions pel que fa a desmantellament de motors, recollida de bateries de vehicles, cables de dubtosa procedència, recollida d’electrodomèstics i persones sense documentació que portaven materials.

A partir d’aquí, la Policia Local es va posar en contacte amb els departaments de diferents administracions públiques competents per coordinar i programar l’entrada i inspecció de l’establiment. L’entrada al local la van efectuar: 2 caporals de la Policia Local de Blanes, 1 Inspectora de Treball de l’Estat, 1 Inspector de Treball de la Generalitat, 1 Inspector del Departament d’Activitats de l’Ajuntament de Blanes i una patrulla de la Policia Local com a vehicle de recolzament.
Data de realització: 12/04/2012 | Data de la darrera actualització: 12/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300