Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per una nova edició de la Marató de Donació de Sang.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/05/2012 11:59:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es prepara per una nova edició de la Marató de Donació de Sang.

La marató es farà el proper 14 de desembre a la Biblioteca Comarcal i es viurà com una festa familiar amb diverses activitats sota el lema “Tenim un repte. Amb tu, l’aconseguirem”.

Un any més, i amb l’objectiu de mantenir l’autosuficiència, el Banc de Sang i Teixits torna a portar a Blanes una Marató de Donació de Sang que tindrà lloc el proper divendres, 14 de desembre, a la Biblioteca Comarcal. La jornada especial està organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Donats de Sang de Girona i les donacions es faran de 10 a 15 h i de 16 a 21 h.

Sota el lema Tenim un repte. Amb tu, l’aconseguirem, Blanes torna a acollir una nova marató, que persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants.

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. Seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, des de fa setmanes s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars de Blanes per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i realització d’un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment.

Es tracta de posar el màxim de facilitats per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Els/les responsables d’aquesta marató han fet una crida a la participació de tothom en la preparació de l’esdeveniment, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió amb qualsevol iniciativa o preparant activitats. Aquells que estiguin interessants en participar-hi, poden posar-se en contacte al Tel 902 170 257, o al c/e jmplanella@nadark.com (A/Sr. Josep Maria Planella).

El Banc de Sang i Teixits (BST) organitza maratons de donació de sang des de l’any 2002 i, des de llavors, cada any se’n fan unes 60 arreu de Catalunya. En el cas de Blanes, les dues anteriors edicions que ja s’han fet van tenir lloc els anys 2004 i 2007. Des de l’inici de les maratons, més de 110.000 persones s’han solidaritzat activament amb la donació de sang.

Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori, amb una mitjana de 70 jornades per setmana. En aquest sentit, les maratons són campanyes especials en què es dupliquen o fins i tot es tripliquen les donacions habituals.

PROGRAMA D’ACTIVITATS :

10:00 -Acte d'inauguració de la Marató: es posarà el comptador a 0.
Durant el dia: Servei de guarderia per a la mainada (Creu Roja Blanes)
Durant el matí: Esmorzar popular

10:00-19:00h Entrega dels dibuixos del concurs de dibuix infantil a la Biblioteca
Comarcal. Tema: la donació de sang. Requisits: que consti nom, edat i telèfon. Categories: de 0-3 anys, de 4-6 anys i de 7-12 anys.

17:00 -Ballada de gegants amb la Colla Gegantera de Blanes.
18:00 -L'hora del conte: Contes amb valors a la Sala Infantil de la Biblioteca
18:30 -Actuació de hip-hop i flamenc amb l’Escola Míriam Bertran.
19:00 -Actuació de ball country amb l’Associació Country Blanes.
19:30 -Entrega dels premis del concurs de dibuix
20:00 -Actuació de Gospel amb AMA, l’Associació Musical Amateur de Blanes
20:30 -Cantada de nadales amb el Cor de Cambra Sota Palau

Sorteig d’obsequis

• Sorteig de 10 invitacions dobles al cinema (Cinemes Lauren)
• Sorteig de 6 estoigs de cava brut reserva L'Americano (Caves Mont-Ferrant)

Serveis
• Refrigeri atractiu pels donants (DIBAMA, S.A. - Grup Serhs)
• Ampli desplegament de mitjans
• Espai atractiu, agradable i condicionat
• Marcador electrònic (anirà indicant el temps i núm. de donants)
• Música ambient a l’exterior
Data de realització: 12/05/2012 | Data de la darrera actualització: 12/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300