Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El gener de 2013 millorarÓ la regulaciˇ de les zones de cÓrrega i descÓrrega


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 12/11/2012 01:01:43 PM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

El gener de 2013 millorarÓ la regulaciˇ de les zones de cÓrrega i descÓrrega

La Policia Local de Blanes ha comenšat una campanya informativa per recordar als vehicles comercials que ocupin aquestes places la obligatorietat de posar un disc horari, uns discs que aquests dies s’han comenšar a lliurar gratu´tament.

Segons es recull a l’ordenanša municipal de circulaciˇ vigent a Blanes, els vehicles comercials que vulguin ocupar una plaša destinada per fer cÓrrega i descÓrrega han de mostrar en un lloc visible un disc horari obligatori que ha de reflectir l’hora en quŔ s’ha comenšat a ocupar aquesta zona. Aix˛ Ús perquŔ nomÚs es disposa d’un mÓxim de 15 minuts per estacionar sense estar efectuant feines de cÓrrega i descÓrrega. El quŔ es comptabilitzen sˇn els minuts en quŔ el vehicle estÓ estacionat –amb un mÓxim permŔs de 15 minuts- i no pas el temps durant el qual s’estan carregant/descarregant mercaderies.

La Policia Local de Blanes ha iniciat una campanya informativa per donar a conŔixer aquesta obligatorietat abans que, a partir de l’1 de gener de 2013, es comenci a sancionar en cas que s’incompleixi aquesta normativa.

Podran ser sancionats i retirats pel servei de grua al dip˛sit municipal de vehicles amb multes per un import de 200 € els vehicles comercials que no colĚloquin el disc horari o que no indiquin l’hora d’arribada correctament. TambÚ es podran multar els vehicles comercials que excedeixin el temps mÓxim permŔs de 15 minuts aixÝ com els turismes i altres vehicles no autoritzats que estacionin a les places reservades per a cÓrrega i descÓrrega.

L’objectiu d’aquesta mesura que posarÓ en marxa l’Ajuntament de Blanes Ús alleugerir l’ocupaciˇ temporal de les zones de cÓrrega i descÓrrega per a vehicles comercials i autoritzats, que estableix que ha de ser per un perÝode mÓxim de 15 minuts, no prorrogables. Aix˛ Ús perquŔ aquestes zones sˇn d’˙s exclusiu per efectuar tasques de cÓrrega i descÓrrega amb vehicles comercials, i no pas espais d’estacionament reservat per a aquest tipus de vehicles. Donada la creixent demanda d’espais per fer cÓrrega i descÓrrega, la intenciˇ Ús que la seva utilitzaciˇ sigui el mÚs equitativa possible i facilitar encara mÚs la rotaciˇ de vehicles, evitant aixÝ el seu mal ˙s.


Lliurament de Discs Horaris Gratu´ts

D’altra banda, aquests dies tambÚ s’han comenšat a lliurar discs horaris de manera gratu´ta a les dependŔncies de la Policia Local de Blanes durant tot el dia, aixÝ com a l’oficina de l’AMIC els dies laborables des de les 8 del matÝ fins a la 1 del migdia. L’Ajuntament de Blanes ha editat 1.000 discs i estÓ previst lliurar-ne un per vehicle prŔvia presentaciˇ de la documentaciˇ que l’acrediti: permÝs de circulaciˇ, fitxa tŔcnica i targeta de transport (per a vehicles amb MMA entre 2 i 12 tones).

No hi ha obligatorietat d’utilitzar especÝficament aquest disc horari. Amb tot, si s’utilitza un altre model, la ˙nica cosa que s’ha de tenir en compte Ús que mostri de manera constatable els 15 minuts mÓxims d’utilitzaciˇ que s’estableix a Blanes.

La campanya informativa que ha iniciat la Policia Local de Blanes inclou explicacions sobre com s’ha d’utilitzar el disc horari, que s’ha de colĚlocar a la part davantera del vehicle, en un lloc visible des de l’exterior. Per indicar l’hora s’ha de girar l’esfera negra fins que el costat de l’angle marqui l’hora d’arribada a la zona. AutomÓticament, l’altre costat de l’angle marcarÓ l’hora de sortida, 15 minuts mÚs tard.

Val a dir que, per normativa, s’entÚn per vehicles comercials tant els camions com les furgonetes i els vehicles mixtos de dos seients i adaptats per fer transport de mercaderies. Igualment, s’inclouen en aquesta categoria els vehicles comercials i/o industrials visualment identificats que hagin de carregar o descarregar mercaderies relacionades amb la seva activitat i que reuneix aquests requisits.


Data de realitzaciˇ: 12/11/2012 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 12/11/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300