Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Presentació del Llibre El Vilar, una devoció mil·lenària


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2012 10:11:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Presentació del Llibre El Vilar, una devoció mil·lenària

L’acte, que va tenir lloc ahir al vespre al Centre Catòlic, tanca el cicle commemoratiu que s’ha viscut durant un any a Blanes per celebrar els 1.000 anys de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar

El què es va viure ahir al vespre al Centre Catòlic de Blanes va ser com abans que la popularització de la fotografia digital arrabassés l’emoció que havia significat fins llavors anar a buscar les fotografies rebel·lades, resseguint amb els dits i els ulls aquells instants que s’havien volgut immortalitzar sobre paper.

foto acteAixò és perquè es va presentar el llibre titulat El Vilar, una devoció mil·lenària, que recull els actes que s’han estat celebrant durant aquest any a Blanes per commemorar els 1.000 anys de la troballa de la imatge de la Mare de Déu d’aquest Santuari.

Molts dels qui han participar en aquests actes resseguien ahir les planes dels primers llibres lliurats per recordar aquests actes i, perquè no, mirar de trobar-se al gran nombre de fotografies que s’hi han inclòs.

Precisament val a dir que el tret de sortida, la presentació dels actes per celebrar el mil·lenari, es va fer en aquest mateix indret el 13 de gener d’aquest 2012. L’acte de presentació el va encetar Josep Perich, mossèn del Santuari del Vilar, seguit per Aitor Roger, membre de l’Obreria del Vilar, organitzador dels actes del mil·lenari.

El cos central de l’acte va anar a càrrec de l’historiador Joan Domènech, que va elogiar la manera com s’havia celebrat a Blanes aquesta commemoració, que ha contribuït a mantenir viva la devoció envers la verge del Vilar. En aquest sentit, l’historiador només tenia una recança: no haver pogut participar més intensament en aquest cicle.

foto acteAl llarg dels darrers 12 mesos la commemoració del mil·lenari del Vilar ha inclòs activitats força diverses: una lectura de textos a la Biblioteca, la participació de la imatge de la Verge i la Obreria del Vilar a l’Aplec dels Perdons a l’ermita de Santa Cristina de Lloret, la trobada de devots de les verges de Blanes i Ardales o bé l’acte central que es va fer el passat 5 d’agost, coincidint amb la data exacta en que es complien els 1.000 anys de la troballa, amb una missa que es va celebrar al passeig de Mar.

Davant la proximitat de les festes de Nadal, de ben segur que aquest llibre serà un bon obsequi per celebrar-les.


blanc


Data de realització: 12/18/2012 | Data de la darrera actualització: 12/18/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300