Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la tradicional Fira de Sant Tomàs amb més de 150 parades al centre de la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/21/2012 05:49:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la tradicional Fira de Sant Tomàs amb més de 150 parades al centre de la vila

La centenari mercat ha estat instal·lat durant tot aquest divendres al centre de Blanes i ha inclòs la participació d’unes 30 entitats del municipi

A Blanes la imminent arribada de les festes de Nadal es mesura cada any amb la Fira de Sant Tomàs, que se celebra tradicionalment coincidint amb el 21 de desembre. De fet, el refranyer català inclou la dita De Sant Tomàs a Sant Anton temps de Nadal som. Organitzada per l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, enguany la tradicional Fira de Sant Tomàs ha comptat amb la participació de més de 150 parades que s’han instal·lat al centre del municipi.

La Fira de Sant Tomàs és un mercat que compta amb una tradició centenària a Blanes. Originàriament es dedicava a la venda de bestiar i eines per treballar al camp però, amb el pas del temps, ha anat incorporant d’altres productes més contemporanis.

Avui dia ha esdevingut una fira comercial enfocada al producte nadalenc i amb la que es pretén revitalitzar el comerç de la vila. En aquest sentit, per segon any consecutiu la novetat pel que fa a la instal·lació de les parades ha estat que s’han emplaçat encarades a les façanes dels comerços, i no donant l’esquena als establiments com s’havia fet fins fa dos anys.Entre les més de 150 parades que avui s’han pogut visitar s’hi podia trobar un ample ventall de productes: alimentació, articles de Nadal, artesania, joguines i una gran varietat de productes per regalar en motiu d’aquestes festes.

Entre aquestes parades n’hi havia unes 30 regentades per entitats del municipi de diversos àmbits que han aprofitat el marc de la fira per a donar-se a conèixer, per recaptar fons amb la venda de productes o per dur a terme diverses campanyes. També n’hi havia força d’estudiants de Blanes que oferien pastissos i altres atractius per recollir diners pel viatge de final de curs. Pel que fa a les parades d’entitats, n’hi havia d’Aspronis, Creu Roja, Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes, l’Associació d’Esclerosi Múltiple, Amnistia Internacional, Mifas, o bé la Colla Gegantera, entre d’altres.

Tampoc no han faltat a la seva cita anual amb la fira els membres de l’Associació de Veïns de Dintre Vila, que han recollit aliments per Càritas Blanes. Aquesta és una de les parades d’entitats que des de fa molt de temps es pot trobar sempre instal·lada a la banda baixa del carrer Ample.

En motiu de la fira que haurà estat en funcionament des de les 9 del matí i fins les 9 de la nit, la Policia Local ha tallat el trànsit de vehicles al carrer Ample i ha desviat la circulació del transport públic.

Durant molts anys, el mercat també es va conèixer amb el sobrenom de la Fira de les Pilotes, ja que era típic que els nois i noies es perseguissin entre les parades amb unes pilotes fetes de cuir proveïdes amb una goma elàstica per empaitar el contrincant.


Data de realització: 12/21/2012 | Data de la darrera actualització: 01/03/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300