Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

4 generacions d’actors a Pastors i Misteris, els pastorets de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2012 11:52:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

4 generacions d’actors a Pastors i Misteris, els pastorets de Blanes

La tradicional representació es va allotjar el passat cap de setmana al Teatre de Blanes, sense faltar a la seva puntual cita nadalenca que es va iniciar l’any 1929

Ja se sap que a Catalunya una de les representacions nadalenques per excel·lència són els pastorets que, majoritàriament, adapten la popular obra de Folch i Torres. En canvi, a Blanes el què s’ofereix gairebé d’una manera ininterrompuda des del 1929 és l’obra Pastors i Misteris, escrita per Pere Puig i Llensa i amb música de Mossèn Joan Batlle.

representació pastoretsAquest darrer detall, les cançons de l’obra, així com que és una de les poques representacions de pastorets -per no dir l’única- que està escrita en vers, podríem dir que marquen la diferència. Pere Puig i Camps, fill de l’autor i actual codirector de Pastors i Misteris, ens ajuda a desfer l’entrellat: “Tothom s’estima els seus “pastorets”. Nosaltres ens estimem aquests i la diferència, potser, és que els nostres són escrits per un blanenc i fa més de 80 anys que es van estrenar”.

Perquè els còmplices espectadors que omplen el teatre puguin endinsar-se en l’entorn rural de 2.000 anys enrere i, durant una estona, se centrin en la trama dels diferents personatges dalt l’escenari, fa falta la suma del treball en comú de prop d’un centenar de persones. Actors i actrius principals, figurants, angelets i dimonis dansaires, escenografia, llum i so, perruqueria, maquillatge, músics, membres del cor, apuntadors... i una pila de sol·lícites mares, pares, tiets, tietes, avis i àvies, amics i col·laboradors que apleguen esforços perquè a la representació no li falti cap ni un detall.

representació pastoretsAl llarg dels anys, Pastors i Misteris ha procurat anar adaptant-se a l’època i ha anat introduint novetats, com per exemple, les projeccions que hi ha al darrera, com a fons d’escenari, per donar major sensació de realitat, i que ja es van introduir l’any passat. Un altre canvi que s’ha afegit darrerament és que s’ha donat major protagonisme a alguns dels figurants. D’altra banda, des de fa quatre anys els papers protagonistes els han passat a incorporar un nou grup de joves actors i actrius, que han pres el relleu dels més veterans, entre els quals s’hi comptava el mateix Pere Puig. I és que, fins ara, per Pastors i Misteris hi han passat quatre generacions d’actors i actrius.

Si bé alguns anys diverses circumstàncies van provocar que l’obra no pogués representar-se, Pastors i Misteris ha procurat no faltar mai a la seva cita nadalenca, i de fet ja porta 15 anys seguits oferint-se al públic blanenc.

Com marca la tradició, aquesta és una obra per a tot tipus de públic, però potser la versió de Pere Puig i Llensa té un punt més de maduresa que l’allunya dels típics pastorets més popularitzats i –potser- més infantils. Pastors i Misteris s’haurà representat aquest cap de setmana al Teatre de Blanes dissabte i diumenge, i es calcula que en total, hi hauran assistit més de 500 espectadors que, com sol passar, durant uns quants dies, de tant en quant, s’hauran sorprès cantant alguna de les peces que l’han fet tan popular i estimada.Data de realització: 12/24/2012 | Data de la darrera actualització: 12/24/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300