Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inici del Gran Prix Internacional 2013 al Club de Vela Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/03/2013 08:37:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Inici del Gran Prix Internacional 2013 al Club de Vela Blanes.

Prop d’un centenar de regatistes d’arreu d’Europa participen a la prova de les classes Europe, 29er i 420 que s’acull a Blanes del 2 al 5 de gener.

El Club de Vela Blanes va bullir ahir d’activitat amb el tret de sortida de la primera competició catalana de vela lleugera d’aquest 2013 que s’hi ha començat a disputar: el Gran Prix Internacional Vila de Blanes. A primera hora del matí es van formalitzar les inscripcions, i després es va fer el primer briefing per informar sobre les condicions meteorològiques de la jornada.

Prop d’un centenar de regatistes de diverses nacionalitats s’aplegaran durant quatre dies –del 2 al 5 de gener- al municipi de la Costa Brava per competir a la primera regata de l’any de les classes Europa, 29er i 420. Al Gran Prix Vila de Blanes hi participen els millors regatistes de les flotes punteres de les tres modalitats de vela procedents tant del nord d’Europa (amb representants de Dinamarca, Finlàndia i Suècia) com de la resta del continent, amb esportistes de França, Gran Bretanya, Holanda i diverses localitats de Catalunya.

Precisament els regatistes catalans, incloent els del Club de Vela Blanes, esperen fer un molt bon paper a la competició. Així, a la classe Europa hi ha esportistes locals com Dal Noquer, Laia Tobella, Aleix Subirà, Albert i Adrià Codinachs, Jordi Vives, Paula Soler, Mar i Pau Schilt. Per la seva banda, a la classe 420 s’hi compten també diversos regatistes del club blanenc: M.Sarquella, P.Chicharro, Anna Gimeno, Irene Casañé, Pol Medina, Aniol Vilas, Marta Vallina, Alba Bou i Julia Subirà.

La prova que s’està disputant en aigües blanenques promet ser doncs un aparador per comprovar com es troba el nivell internacional de les flotes participants a l’inici del primer any post-olímpic i amb l’objectiu posat en els Jocs de Rio de Janeiro del 2016.

El programa de la regata de la present edició del Gran Prix Vila de Blanes preveu 10 proves per a les classes Europa i 420, de les quals n’han de completar dues perquè la regata sigui vàlida i 14 proves per a la classe Twenty-Niner que es disputaran a raó de 4 per dia a excepció del primer dia, quan només se’n van programar 2.

En aquest sentit, com sol ser habitual a les proves de vela, en què un element indispensable és el temps, la primera regata que s’havia de disputar dimecres a la una del migdia es va haver d’endarrerir a causa que les condicions meteorològiques no acompanyaven i el vent no bufava. Amb tot, des de l’organització, el Club de Vela Blanes, s’esperava que la resta de proves es poguessin disputar amb tota normalitat.

El Gran Prix Vila de Blanes finalitzarà el dissabte dia 5 de gener amb el lliurament de premis que, en principi, s’ha previst que tingui lloc a les quatre de la tarda.


Data de realització: 01/03/2013 | Data de la darrera actualització: 01/04/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300