Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tornen els Patis Oberts a tres escoles de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/21/2013 08:01:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tornen els Patis Oberts a tres escoles de Blanes.

L’activitat s’allargarà fins el juny i l’objectiu és que els nens i nenes del barri facin un ús lúdic dels patis escolars els dissabtes al matí amb activitats coordinades per un monitor

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha tornat a posar en marxa des del passat dissabte 19 de gener l’activitat Patis Oberts a tres escoles públiques del municipi. En anteriors cursos escolars, aquesta activitat ja s’havia dut a la pràctica a diversos centres de Blanes formant part del PEEB, el Pla Educatiu d’Entorn de Blanes

Durant el primer trimestre d’aquest curs 2012-2013 l’activitat s’ha estat fent amb caràcter experimental a l’Escola Carles Faust i ara, arran dels excel·lents resultats aconseguits, es reprendrà en aquest mateix centre i s’ampliarà a dos altres més: Napoleó Soliva i Mossèn Joan Batlle, situats als barris de La Plantera i Ca la Guidó respectivament.

L’activitat Patis Oberts consisteix en posar aquestes instal·lacions exteriors de les escoles a disposició dels infants, joves i les famílies d’un barri perquè en facin un ús lúdic. En aquest sentit, està adreçada a nois i noies de 9 a 12 anys d’edat que podran anar a algun d’aquests centres tots els dissabtes al matí, a partir de les 10 i fins la 1 del migdia.

Els nois i noies estan supervisats a cada centre per un monitor que dinamitzarà i organitzarà un programa d’activitats esportives perquè el duguin a terme. Tant el cost de la contractació dels monitors –tots tres són llicenciats per l’INEFC- com el material esportiu que s’utilitzarà anirà a càrrec del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes.

La finalitat és oferir recursos a la comunitat per a la realització d’activitats socioeducatives que persegueixen la integració dels infants i els adolescents així com afavorir el desenvolupament dels nois i noies. Altres objectius que es volen aconseguir són posar a disposició dels veïns del barri un equipament públic perquè puguin fruir-ne, afavorir el joc en grup, una major cohesió social del barri, l’adquisició d’hàbits i valors i una major integració a la comunitat en el territori.

Els continguts que es treballaran durant les sessions que s’aniran fent de Patis Oberts seran l’educació per al desenvolupament, l’educació per la salut, l’educació per al medi natural, així com l’oci i el temps lliure. Perquè l’activitat sigui el màxim de profitosa, es considera clau la implicació tant de les famílies com dels centres escolars.

Després que, com dèiem, l’activitat es va posar en marxa aquest dissabte 19 de gener, està previst que finalitzi el proper 15 de juny, coincidint amb l’acabament del curs escolar.Data de realització: 01/21/2013 | Data de la darrera actualització: 01/21/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300