Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'Oficina de Català de Blanes visita el Palau de la Generalitat.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2013 01:27:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L'Oficina de Català de Blanes visita el Palau de la Generalitat.

Una setantena d’alumnes i parelles lingüístiques van visitar diverses institucions per conèixer millor la història i les seus d’alguns dels organismes catalans més emblemàtics

Una expedició blanenca formada per una setantena de persones, entre alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Blanes, va visitar el passat diumenge 27 de gener tres de les institucions catalanes més emblemàtiques del país: el Palau de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Museu d’Història de Barcelona.

La visita va començar a l'Auditori del Palau de la Generalitat, on es va fer una introducció històrica sobre l'origen i les vicissituds d'aquesta institució catalana. A continuació, una guia va conduir el grup a la sala de premsa, el claustre gòtic, la capella, el Saló de Sant Jordi i el Pati dels Tarongers. Al llarg de la visita els alumnes van poder descobrir com, darrere de la façana neoclàssica del Palau, hi ha una barreja d'elements arquitectònics com a conseqüència de les diverses ampliacions de què ha estat objecte l'edifici des del s. XV fins a mitjan del s. XVII.

Després de la visita al Palau de la Generalitat, el grup va continuar el recorregut ben a prop: a l'edifici del davant on hi ha l'Ajuntament de Barcelona. Passant pel vestíbul i l'escala gòtica, es va recórrer el Saló de Cent, el Saló de la Reina Regent -on es duen a terme els plens municipals-, i el Saló de Cròniques, per admirar les pintures murals que expliquen l'episodi de Roger de Flor de les Cròniques catalanes.

Finalment, la visita al Museu d'Història de Barcelona va oferir una imatge molt real de com era la colònia romana de Barcino, que forma part dels orígens de la ciutat comtal. A partir de les informacions rebudes d'aquestes tres visites i com si d'un puzle es tractés, alumnes i parelles lingüístiques es van fer una idea força clara de la història de Catalunya i les seves institucions més emblemàtiques.


Data de realització: 01/30/2013 | Data de la darrera actualització: 01/30/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300