Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple aprova reactivar el projecte del carrer Colom.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2013 02:00:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple aprova reactivar el projecte del carrer Colom.

El punt va comptar amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció de Lourdes Fàbrega, que s’estrenava ahir com a regidora no adscrita a cap grup polític després de la renúncia als seus càrrecs de govern.

Un dels punts més destacats que es va tractar al ple municipal del mes de gener celebrat ahir a la nit va ser reactivar part del projecte d’urbanització del carrer Colom i entorns. Es tracta d’un dels vials situats a la zona turística que ja fa temps que té pendent un arranjament a fons. El projecte compta amb un import total de més de sis milions d’euros, i ara el què s’ha fet és un nou fasejat que no modifica cap partida ni l’obra a executar, sinó la seva execució temporal en fases diferents a les previstes inicialment.

D’aquesta manera, s’ajusten les primers actuacions a les obres de clavegueram, aigües pluvials i abastament d’aigua potable al finançament disponible. En aquest sentit, la recuperació d’aquest projecte es fa per utilitzar els diners d’un crèdit ICO de 2 milions 100.000 euros que ja va ser concedit el 2009.

Ara, per no haver de pagar el crèdit sense haver utilitzat els diners, s’ha aprovat part del projecte i, quan es pugui, s’acabarà de fer al complet, tal i com va explicar durant el ple el regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Miquel Lupiáñez.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals i l’abstenció de Lourdes Fàbrega, que s’estrenava en aquesta sessió plenària com a regidora no adscrita a cap grup polític després de la renúncia als seus càrrecs de govern i al grup municipal del PSC que va presentar la setmana passada.

Ara Lourdes Fàbrega ha passat a seure’s a un dels extrems de la sala de plens, al costat del grup municipal del partit popular.

Durant el ple d’ahir, la regidora no va intervenir pràcticament en cap punt, llevat de quan es va tractar el projecte del carrer Colom, on es va abstenir.

Com dèiem, la resta de grups polítics van recolzar autoritzar l’execució d’aquestes obres, ja que van coincidir en que era la millor opció possible. Així ho van defensar des de CiU Xavier Lozano; Joan Salmeron per EUiA-ICV i Salvador Tordera pel PPC.

Pel que fa a l’actual situació del cartipàs municipal després de la renúncia de Lourdes Fàbrega, l’alcalde va explicar que properament es donaran a conèixer la redistribució de les competències que tenia l’exregidora de l’equip de govern. De moment, és Josep Marigó qui ha passat a assumir-les totes.

Precisament dos dels punts dels quals es van donar compte al ple abans d’entrar al debat de temes, van ser d’una banda el decret de modificació del cartipàs municipal pel mandat 2011-2015 i, de l’altra, la modificació en la composició del grup municipal del partit dels socialistes, que ara ha passat a tenir 8 regidors.


Resta de punts de l’ordre del dia del ple

Pel que fa als temes de debat, l’autorització per a les noves tarifes de l’empresa gestora del servei de transport urbà de viatgers es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups llevat d’EUiA-ICV, que va fer-ho en contra.

L’establiment de les condicions de subministrament d’aigua amb ATLL, Aigües del Ter-Llobregat, es va aprovar amb els vots en contra d’EUiA-ICV i el PPC.

Els tres següents temes, per contra, es van aprovar amb la unanimitat de tothom: el primer va ser demanar al Consell Comarcal de la Selva diverses qüestions relacionades amb la gestió de residus municipals. La segona qüestió de consens també tenia a veure amb el Consell Comarcal i diversos aspectes relacionats amb la gestió tributària. Per últim, un altre dels temes que es va aprovar per unanimitat va ser el text que inclou diverses modificacions puntuals del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM.

Pel que fa a les quatre mocions que es van debatre, la primera presentada per CiU per reclamar a l’estat espanyol que no centrifugui el seu dèficit a Catalunya, va prosperar amb els únics vots en contra del PPC. El text final de la moció va incorporar dos punts d’esmena d’EUiA-ICV.

L’altra proposta d’acord de la federació nacionalista, l’adhesió a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya, es va aprovar de nou amb els vots en contra del PPC després de modificar el redactat en base a una esmena a la totalitat presentada pel PSC.

EUiA-ICV, per la seva banda, va presentar dues altres mocions: la primera era contra l’extracció i prospecció de gas i petroli a les comarques gironines, que es va aprovar amb l’abstenció de CiU i el PPC.

I la segona demana que es redacti una ordenança que reguli la cessió d’espais municipals a empreses, i va sorgir en base a les presumptes irregularitats que van haver a l’activitat Fantasyland que es va fer a la Ciutat Esportiva. Aquesta proposta d’acord es va aprovar per unanimitat.
Data de realització: 02/01/2013 | Data de la darrera actualització: 02/01/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300