Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes destina 24.000 € a Projectes i Activitats de Cooperació i Solidaritat.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/04/2013 10:46:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes destina 24.000 € a Projectes i Activitats de Cooperació i Solidaritat.

Divendres passat es va fer el lliurament dels fons econòmics, fruït de l’aportació municipal del 0’7% i es va presentar el llibre “Pax”, d’Andreu Ginestet. Tots dos actes formaven part del cicle de la “Setmana per la Pau”.

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va allotjar divendres passat el lliurament de fons econòmics als projectes de cooperació amb el tercer món. Inclòs dins el cicle de la Setmana per la Pau de Blanes 2013, l’acte el va encapçalar la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, que va explicar: “La situació social i econòmica a Blanes, Catalunya, Espanya i part d’Europa és prou delicada, però pensem que tot i les dificultats econòmiques hem d’ajudar a tots aquells que estan pitjor que nosaltres, donar-los un cop de mà”.

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social –constituïda per les ONGs locals de Blanes- és la que cada any proposa a l’Ajuntament quins projectes rebran l’atorgament d’ajuts. Ho fa a través d’un grup d’estudi i valoració, que fa la tria entre els programes de cooperació al desenvolupament que s’han adreçat al consistori blanenc sol·licitant suport econòmic. En el pressupost municipal de 2012 es va destinar una partida per aquesta finalitat, fruït de l’aportació municipal del 0’7%. En total al 2012 es van destinar prop de 24.000 € a projectes i activitats de solidaritat i cooperació distribuïts de la següent manera:

L’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 5.000 € per a l’organització de les colònies d’estiu que es fan durant dos mesos al municipi. Els nois i noies que habitualment viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria) passen l’estiu allotjats en domicilis de famílies del municipi.

Una altra entitat blanenca, l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, ha rebut 4.000 € per continuar endavant el projecte de desenvolupament agrícola i ramader a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia. El programa té per objectiu millorar l’alimentació en qualitat i quantitat i també contempla altres aspectes de suport a la qualitat de vida.

També s’ha aportat una qualitat gairebé similar, 4.001’34 €, per a IAFA (Associació Iberoamericana Filipina). En aquest cas, per a un projecte que correspon a la segona fase de construcció d’una escola rural a Honduras.

El programa que compta amb la major dotació econòmica, 6.000 €, és el què gestiona SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina). Es tracta de la segona fase de remodelació i adequació de les aules de FUNDARPAL (Fundació Arbúcies-Palacagüina) que estan a Palacagüina, un dels municipis del Nord de Nicaragua, el país llatinoamericà amb els índexs de pobresa més alts després d’Haití.

Per la seva banda, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona quatre altres activitats que s’han finançat amb l’aportació municipal del 0’7% de l’Ajuntament de Blanes. Prop de 2.300 € s’han destinat per a la campanya d’emergència que es va posar en marxa en resposta als efectes de l’huracà Sandy al seu pas pel Carib. Uns altres 1.100 € corresponen a la quota que paga l’Ajuntament per ser soci del Fons Català. Per últim, s’han destinat idèntiques quantitats de 500 € per un costat per a un projecte d’enfortiment dels agents locals de la Regió Upper River, a Basse (Gàmbia) i per l’altre per col·laborar amb l’Agenda Llatinoamericana 2012.

Després del lliurament dels fons als projectes de cooperació, els actes organitzats a Blanes en motiu de la Setmana per la Pau 2013 van continuar ahir divendres amb la presentació del llibre Pax, a càrrec del seu autor, Andreu Ginestet. Pax és el primer llibre de l’artista d’avantguarda d’origen alemany que pretén difondre les idees que porta anys investigant sobre la millor manera d’aconseguir la pau. Precisament haurà estat fins avui dissabte, 2 de febrer que el vestíbul de la biblioteca ha allotjat durant aquests darrers dies una exposició al voltant del llibre Pax.

El darrer d’aquest cicle que promou els valors de la pau i la no violència tindrà lloc dimarts vinent 5 de febrer de nou a la Biblioteca Comarcal, a partir de les vuit del vespre. Es tracta de la xerrada-col·loqui que anirà a càrrec del sociòleg Jordi Estivil i que es presenta amb el títol Crisi Econòmica i Alternatives.




PROGRAMES ENTITATS GESTORES
APORTACIÓ
Projecte de Colònies per a infants sahrauís a Blanes Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís

5.000’00 €
Enfortiment agents locals Regió Upper River, Basse (Gàmbia) Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

500’00 €
Quota socis Fons Català Fons Català Coop. Desenv.
1.200’00 €
Agenda Llatinoamericana 2012 Fons Català Coop. Desenv.
500’00 €
Campanya d’Emergència pels efectes de l’huracà Sandy al Carib Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

2.298’66 €
Desenvolupament agrícola i ramader a Kuwonku (Gàmbia) Assoc. Desenvolupament de Kuwonku

4.000’00 €
Creació d’una escola rural a Honduras (2a Fase) IAFA: Associació Iberoameriana Filipina

4.001’34 €
Remodelació i adequació aules de FUNDARPAL, 2a Fase, a Palacagüina, Nicaràgua SOARPAL: Solidaritat Arbúcies-Palacagüina

6.000’00 €











Data de realització: 02/04/2013 | Data de la darrera actualització: 02/04/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300