Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aspronis inaugura una planta de triatge de paper i cartró a Palafolls.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/11/2013 07:58:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AspronisRetallatAspronis inaugura una planta de triatge de paper i cartró a Palafolls.

La Fundació Aspronis i Tirgi s’han aliat per donar feina a persones en risc d’exclusió i han posat en marxa aquest nou servei: “Recuperacions El Vilar”.

Les entitats d’iniciativa social Aspronis i Tirgi, dedicades a l’atenció i la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o en risc d’exclusió, han sumat forces per donar més oportunitats de treball als seus col·lectius amb la creació de Recuperacions EL VILAR, una planta de triatge de residus –en especial de paper i cartró- que donarà feina a 15 persones quan funcioni a ple rendiment. Ambdues entitats, sense afany de lucre, han creat una societat per donar servei a les comarques de la Selva i el nord del Maresme, l’àmbit d’actuació d’ASPRONIS, amb el know-how de TIRGI, un Centre Especial de Treball (CET) de Celrà (Gironès) amb àmplia experiència en el sector del triatge de residus i la gestió de deixalleries. La iniciativa s’emmarca també en l’aposta per la sostenibilitat del Grup ASPRONIS.

La inauguració va tenir lloc aquest passat divendres 8 de febrer i la va encapçalar el president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat per l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, la presidenta de la Fundació Aspronis, Maria Dolors Oms, i d’altres autoritats, entre ells l’alcalde de Blanes, Josep Marigó.

Aquesta nova iniciativa sorgeix en un moment especialment delicat per al sector del treball protegit. La davallada dels ajuts en la subvenció del Salari Mínim Interprofessional (SMI) que perceben les persones amb discapacitat, d’acord amb la LISMI (Llei d’Integració del Minusvàlid, 1982), està posant contra les cordes a molts CETs d’iniciativa social de Catalunya. Del 75% del salari que l’any passat es rebia per part de l’Administració, enguany es percebrà un 52% com a màxim: un 42% via Govern Central per a totes les persones amb discapacitat, i la Generalitat s’ha compromès a complementar fins al 52% en els casos de les persones amb més greus dificultats d’inserció.

Enguany que compleix 45 anys d’història, ASPRONIS funciona com a grup d’entitats i treballa al servei de més de 300 usuaris i les seves famílies. Val a dir que ASPRONIS està ultimant d’altres vies de negoci que fomenten la responsabilitat social i l’ecologia, com ara un una agència de viatges que ha posat en marxa a Blanes, o bé un rentat de vehicles que només usa 4 litres de vapor d’aigua i productes detergents ecològics, entre d’altres.

Quant al CET TIRGI, Tècniques i Recuperacions del Gironès, compta amb plantes de triatge i classificació d’envasos i residus d’envasos lleugers; de residus voluminosos i industrials; de trituració de fusta i biomassa; serveis de recollida selectiva i d’altres residus urbans; de neteja i manteniment de contenidors, i gestiona les deixalleries de Celrà, Sant Gregori, Cassà de la Selva i Sarrià de Ter.
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/18/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300