Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.500 persones desfilen a la Rua de Carnaval.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/11/2013 10:26:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Carnaval_dibuix12Més de 1.500 persones desfilen a la Rua de Carnaval.

Milers de persones van omplir diumenge a la tarda els carrers de la vila per gaudir de l’espectacle. Enguany la rua ha comptat amb 23 carrosses i comparses de Blanes, Girona, La Selva i el Maresme.

L’acte central per excel·lència del Carnaval de Blanes és la Rua que des de fa molts anys se celebra la tarda del diumenge. Enguany, com també és habitual, milers de persones es van aplegar al llarg del recorregut de la rua per poder admirar les disfresses de les gresques, les imaginatives carrosses que les acompanyaven i els balls que aquests darrers dies hauran estat assajant per donar encara més animació a la festa.
Aquest 2013 han participat un total de 23 carrosses i comparses, que sumaven més de 1.500 persones. Majoritàriament provenien de Blanes, Lloret i Tossa, així com de diverses poblacions de La Selva, el Maresme i Girona. Pels volts de les cinc de la tarda la rua va iniciar el seu recorregut pel carrer Jaume I, i va continuar per la plaça Solidaritat, rambla Joaquim Ruyra, plaça de Catalunya i passeig de la Marina.

Pel que fa als motius utilitzats per inspirar-se en la confecció de les disfresses, en va haver per a tots els gustos: des del llegendari Mad Max de la trilogia cinematogràfica que va protagonitzar Mel Gibson, passant per l’incombustible Mickey Mouse, bruixes i bruixots, una fantasia del mar a base de pops, nines de vudú, indis, escacs o fins i tot l’ambientació d’un mític local de jazz de Harlem, el Cotton Club,
entre d’altres.
També hi va haver una gresca de Drag Queens, una colla força lligada al clima d’aquests dies que duia per nom Fot un fred que pela, una altra que batejava la seva disfressa amb el títol On hi ha pèl, hi ha alegria o bé una de les entitats del municipi que va desfilar amb la gresca titulada Los mochos de Blanes.

Van tancar la rua de Carnaval els membres de la colla més nombrosa que hi participava, la de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, que també va encapçalar el vespre de dissabte el pregó del Rei del Carnaval. Un total de 135 persones es van encarregat d’animar la gresca, que celebrava els 50 anys que ha complert aquesta entitat blanenca. Justament per aquest motiu, una de les dues carrosses que composava la comitiva estava coronada per un monumental pastís d’aniversari amb una gogó girl acompanyada d’un grup de músics i un cantant que anaven animant l’ambient de gresca.
1.


Coincidint amb la celebració de la rua, també es va celebrar el Concurs de Carrosses i Comparses, que ha de guardonar tres primers premis per a tres categories diferents: per a carrosses que siguin de Blanes, carrosses d’altres municipis i comparses en general. Els tres primers classificats per a les dues primeres categories tenen els mateixos imports: 1.200 € pel primer premi, 800 € pel segon i 400 € pel tercer. Per últim, a la categoria de comparses el primer premi és de 600 €, el segon de 400 € i el tercer 200 €.

El II Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà a Blanes dimecres vinent amb diverses activitats en motiu de l’Enterrament de la Sardina, que comptarà amb la col·laboració de l’entitat blanenca Que Vingui qui Vulgui.
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/18/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300