Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap efecte greu per la llevantada a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2013 07:07:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cap efecte greu per la llevantada a Blanes

Alguns trams de platja s’han quedat sense sorra i s’ha hagut de tallar l’accés de vianants a diversos indrets del front marítim principalment en precaució per la gran quantitat de sorra acumulada que hi ha en algunes zones i els cops de mar

L’intens temporal de mar, el segon en pocs dies que afecta Blanes, no ha provocat cap conseqüència greu al municipi, tot i que tant els serveis d’emergència com diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes segueixen amatents a qualsevol circumstància que pugui requerir la seva intervenció.

Fins el moment els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes tan sols han hagut de fer algunes actuacions per solucionar afectacions puntuals, ja que la llevantada no ha causat efectes greus. La continuada acció de les onades que ha patit el front marítim de Blanes durant tantes hores ha provocat que alguns trams de platja s’hagin quedat sense sorra, principalment la del centre del municipi, així com la que hi ha a l’entorn de Sa Palomera i la platja del passeig de la Marina.


llevantada 01llevantada 02llevantada 03llevantada 04llevantada 05llevantada 06llevantada 07llevantada 08llevantada 09llevantada 10llevantada 11llevantada 12llevantada 13


D’altra banda, les intervencions dels cossos d’emergència han consistit principalment en tancar l’accés a diversos trams del front marítim. Un d’ells ha estat la part final del passeig de s’Abanell, entre els carrers Mercè Rodoreda i Ignasi Iglesias, on l’acumulació de sorra que hi havia al vial per on circulen els vehicles dificultava la conducció. Per aquest motiu, s’ha optat per tancar l’accés, obrint-se al mateix temps doble sentit de circulació a un tram del carrer Vila de Madrid –que discorre paral·lel al passeig de s’Abanell- per donar una opció alternativa als vehicles que havien de transitar per aquesta zona.

Els altres tancaments d’accessos que s’han hagut de fer han afectat només a la circulació de vianants i, majoritàriament, ha estat per la seva seguretat i comoditat a l’hora d’anar a peu. Un dels trams que s’ha tancat ha estat la zona del passeig de Mar que dóna al costat de la plaça de Catalunya, a tocar del pàrking soterrat. En aquest indret hi havia una gran acumulació de sorra per sobre del passeig i, precisament per aquest motiu, s’ha requerit a l’empresa Manresa i Fills que actués per treure-la amb una excavadora.

L’altra tram de passeig on també s’ha barrat el pas a vianants és a l’entorn de la platja de Sa Palomera, on els cops de mar estaven afectant els dos costats d’aquest espai: tant al nord com al sud. En aquesta mateixa zona també s’ha detectat un tros de mur que s’ha trencat així com algunes llambordes del paviment que s’han aixecat.

A primera hora del matí diversos efectius de l’empresa Nora, que efectua el servei de neteja i recollida d’escombraries al municipi, han començat a netejar la sorra i les deixalles arrossegades pel mar que hi havia acumulada principalment al passeig Cortils i Vieta –que està a tocar de la plaça de Catalunya-, així com a diversos trams del passeig de s’Abanell.

Els operaris del servei de neteja han iniciat la feina amb mitjans tant manuals com mecànics però, donat que l’acció del mar arrossegant la sorra dalt del passeig abans que anar disminuint al llarg del matí s’ha incrementat, s’ha optat per interrompre l’acció fins que pugui ser més efectiva un cop el temporal baixi d’intensitat i amaini.

Des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya s’han emès avisos advertint els ciutadans que estan acudint al llarg de tot el litoral per immortalitzar el temporal en instantànies i vídeos o, senzillament, per anar a veure’l, que extremin les precaucions.
Data de realització: 03/06/2013 | Data de la darrera actualització: 03/07/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300