Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'Univers a Aula Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/12/2013 08:13:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L'Univers a Aula Blanes.

Aquest dimarts 19 de març a les 20.00h a la sala Roberto Bolaño de la biblioteca de Blanes tindrà lloc la conferència “L'Univers invisible” a càrrec de la Dra. Marta Peracaula (UdG). Aula Blanes ha programat aquesta xerrada per acostar l'astrofísica a la ciutadania.

La llum visible ocupa només una petita part de l’espectre de la radiació electromagnètica, format també per les ones de ràdio, la llum infraroja, la ultraviolada, els raigs X i els raigs . Són formes de llum que no capten els nostres ulls. De l’Univers ens arriben tots aquests tipus de radiació i observant-lo en cadascuna d’aquestes bandes obtenim informació bàsica i complementària de la seva estructura, dinàmica i composició. La doctora mostrarà com mirant en l’infraroig es pot esbrinar què passa en els embrions de gas i pols on es formen les estrelles. També, com captant ones radio amb grans antenes s'ha pogut conèixer l’estructura espiral de la nostra galàxia. I com detectors de raigs X i raigs en òrbita ens han permès detectar forats negres.
Data de realització: 03/12/2013 | Data de la darrera actualització: 03/13/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300