Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Convocat el certamen per triar el cartell del Concurs de Focs de la Festa Major 2013.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/12/2013 01:23:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Convocat el certamen per triar el cartell del Concurs de Focs de la Festa Major 2013.

L’objectiu del concurs –convocat per segon any consecutiu- és impulsar la creativitat artística. El termini de presentació dels treballs és fins el 18 de maig i el premi per al guanyador és de 750 €.

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs han convocat per segon any consecutiu un certamen per triar el cartell que servirà aquest 2013 per anunciar el cicle competitiu dels espectacles pirotècnics que se celebren coincidint amb la festa major.

Aquesta iniciativa s’ha fet amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creativitat artística en motiu d’un dels esdeveniments més destacats i populars, de ressò internacional, que tenen lloc al municipi. Enguany l’esdeveniment pirotècnic està previst que se celebri inicialment des del dimecres 24 fins el dissabte 27 de juliol –ambdós inclosos-, tot i que les dates definitives encara s’han d’acabar de perfilar des de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs.

El prestigi i la tradició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, -a nivell nacional, estatal i internacional-, fan d’aquest una de les principals eines de projecció i promoció turística de Blanes. El fet que se celebri coincidint amb la Festa Major es considera que dóna un valor afegit als visitants, amb tota una oferta cultural i d’oci complementària a la que habitualment presenta la població. Atesa la importància que tenen tots dos esdeveniments, l’Ajuntament de Blanes està interessat en què la imatge promocional estigui en consonància amb la seva repercussió.

Els participants tindran plena llibertat per escollir la temàtica del cartell, tot i que sempre haurà d’estar relacionat i haurà de ser representatiu amb els focs d’artifici i haurà de tenir una clara finalitat divulgadora d’aquest esdeveniment. El termini per presentar originals pel concurs de cartells d’aquest 2013 és fins el proper dissabte 18 de maig i, tal i com es recull a les bases, tots els treballs han d’incloure la següent llegenda: “43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Festa Major de Blanes 2013”.

La proclamació del veredicte es farà el divendres 31 de maig a les set de la tarda, coincidint amb la inauguració de l’exposició que es podrà visitar a la Casa Saladrigas fins el 30 de setembre amb totes les obres presentades a concurs. L’autor del treball guanyador rebrà com a premi 750 € i val a dir que només es pot presentar una obra per autor. Pel que fa al jurat qualificador, està format per l’alcalde de Blanes, un membre de la Comissió de Focs, el tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, un tècnic de Promoció de la Ciutat i dos artistes plàstics.

L’any passat, quan la convocatòria es va fer per primera vegada, van concórrer un total de 13 propostes: cinc de Blanes, dues de Barcelona i la resta procedents de Malgrat, Lloret, Sant Feliu de Guíxols, Tordera, Girona i Riudarenes.

El guanyador va ser Dani Puentes, nascut a Barcelona i resident a Sant Feliu de Guíxols, vinculat durant molts anys al món del disseny i la impremta. El cartell guanyador estava basat en el disseny vectorial i combinava els colors bàsics d’impressió per representar l’esclat de focs d’artifici sobre la silueta de la roca de Sa Palomera.

Els treballs per concórrer al concurs s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes de dilluns a divendres, de 8 del matí a 15 del migdia i dissabtes de 9’30 a 13’30 h. Es pot demanar hora a la web de l’Ajuntament, a l’apartat de cita prèvia: http://amic.blanes.cat/

Data de realització: 03/12/2013 | Data de la darrera actualització: 04/08/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300