Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es bolca amb els jugadors del Campionat de Catalunya de Bàsquet Special Olympics-ACELL


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2013 06:59:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

exposició Special OlympicsBlanes es bolca amb els jugadors del Campionat de Catalunya de Bàsquet Special Olympics-ACELL

La Ciutat Esportiva Blanes ha allotjat prop de 500 jugadors d’entitats d’arreu del país que fomenten la pràctica esportiva entre els discapacitats intel·lectuals com a via d’integració social

Blanes ha tornat a ser per segon any consecutiu la capital del bàsquet en esport adaptat després que aquest passat diumenge 17 de març va acollir el 22è Campionat de Catalunya de Bàsquet Special Olympics-ACELL. L’esdeveniment esportiu va aplegar a Blanes mig miler de jugadors i jugadores d’arreu del país. En aquest sentit, Xènia Galtés, del club ACIDH, explicava ahir: El bàsquet és la meva vida. M'imagino que sóc una jugadora del Barça. La Xènia ha estat un dels 470 esportistes que van participar al torneig, que ha aplegat 32 equips d’arreu de Catalunya, així com 1 de Special Olympics Andorra.

Per la seva banda, el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, explicava ahir: “Volem agrair el suport de l’Ajuntament de Blanes que ens acull any rere any. Abans, a l’antic paveló i, ara, en aquesta magnífica instal·lació. La veritat és que cada vegada que venim ens sentim com a casa”.

El campionat ha comptat també amb la implicació de les entitats del territori, com els amfitrions, el Club Esportiu El Vilar: “Hem tingut la sort de tenir la complicitat d'El Vilar que ens ha ajudat en la logística a través dels voluntaris i també del Club de Bàsquet Tordera. Pràcticament un 80% dels seus jugadors han estat a les taules”, remarcava també ahir Manel Algeciras, director esportiu de la Federació ACELL. En aquest sentit, Jordi Zurita, jugador de bàsquet d’El Vilar, destacava ahir: ”A part que s'ha celebrat al meu poble, el campionat és interessant perquè vénen equips de tot arreu. Mare meva, aquesta pista la coneixem perquè és on entrenem cada dimarts i dijous”.

El bàsquet és una de les 16 disciplines esportives que Special Olympics Catalunya i la
Federació ACELL (Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics) promouen
durant tot l'any i una de les que més esportistes arrossega. De fet, aquest és un dels
campionats amb més participació. Per a Algeciras, "El bàsquet dóna l'opció a homes i dones a jugar d'igual a igual. Per això, és un dels pocs esports que ens permet tenir una divisió femenina".

El torneig també ha inclòs proves adaptades per a persones amb una discapacitat severa com les que es disputen en parelles i que, enguany, s'han consolidat dins del campionat. Álvaro Terreros, tècnic de la Federació ACELL, explicava respecte aquesta qüestió: ”Es tracta de fer visibles les seves capacitats i no les discapacitats. Aquestes proves -on hi ha bots, llançaments i driblings són les més semblants al joc real del bàsquet i tenen l'afegit, a diferència de les proves adaptades individuals, que hi ha el component de la rivalitat perquè tots juguen contra tots. És com si fos una lligueta de bàsquet, però adaptada a les seves necessitats".

El XXII Campionat de Catalunya de Bàsquet Special Olympics-ACELL es va disputar ahir diumenge des de les 10 del matí a la Ciutat Esportiva Blanes i va finalitzar amb el lliurament de trofeus que es va fer a la tarda.
Data de realització: 03/18/2013 | Data de la darrera actualització: 03/19/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300