Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Processó del Ressuscitat i Cant de l’Àngel a Blanes.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/04/2013 11:40:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta_CreuProcessó del Ressuscitat i Cant de l’Àngel a Blanes.

El Cant de l’Àngel el va interpretar Martí Delgado acompanyat a l’orgue pel seu pare, el músic Agustí Delgado. La peça musical va culminar la “Processó del Ressuscitat”, que té dos passos.

El diumenge de Pasqua de Resurrecció, a Blanes se celebra una processó que compta amb una tradició centenària. Es tracta de la Processó del Ressuscitat, coneguda també com la de l’Àngel, perquè culmina amb el Cant de l’Àngel. Segons els entesos, actualment només hi ha tres llocs arreu de Catalunya on segueix la tradició del Cant de l’Àngel. A banda de Blanes, també es fa a Olot i a Calella.

A les 11 del matí és quan comença la litúrgia de la processó amb la sortida del primer dels dos passos de què consta. Es tracta de la imatge de la Verge de Pasqua que, des de l’any 2001, la porten exclusivament dones.

Un quart d’hora més tard es carrega el segon pas, el de la imatge del Ressuscitat, que inicia la sortida per emprendre un camí diferent al de la primera imatge. Enguany, l’assistència no va ser tan nombrosa com és habitual en aquesta processó, potser pel fet que aquest passat diumenge a la matinada tot just acabàvem d’estrenar el nou horari d’estiu i encara hi havia qui podia tenir ajustat el rellotge a l’antic.

Des de la Comissió de Processons, s’ha valorat en canvi molt positivament que l’assistència de públic a la plaça dels Dies Feiners fos tan multitudinària com sol ser habitual, ja que és aquí on es pot presenciar un dels moments culminants i més emotius amb què compta la Processó del Ressucitat. Abans, però, les dues imatges s’han de trobar perquè la de la Verge faci les tradicionals genuflexions davant la del Ressuscitat.


Agustí i Martí Delgado, pare i fill, intèrprets del Cant de l’Àngel

És a la plaça dels Dies Feiners on des de fa pocs anys es pot gaudir de la peça musical del Cant de l’Àngel, el Regina Coeli. Enguany la novetat ha estat que qui la va interpretar, Martí Delgado, ho va fer acompanyat a l’orgue pel seu pare, el músic Agustí Delgado.

Va ser precisament l’organista que aquests darrers anys ha tingut cura del teclat, Emili Bitlloch, qui va fer la proposta a pare i fill, després que ja els va sentir interpretar una peça musical a l’església. Tots dos, que fa pocs anys que viuen a Blanes, van acceptar ràpidament la proposta.

En Martí, que estudia cinquè a l’escola Quatre Vents, explica que tan sols es va posar nerviós abans d’iniciar la interpretació, però que després li va ser molt fàcil. Per la seva banda, el seu pare està treballant actualment en la formació d’una coral infantil a Blanes, un projecte que el té molt engrescat.

Quan acaba la peça musical, la processó torna a posar-se en marxa, de nou acompanyada per la música de la banda del Col·legi Santa Maria. Aquesta vegada els dos passos emprenen plegats el camí de tornada, escortats per l’artística palma de grans dimensions que també presideix el Cant de l’Àngel. La celebració del Diumenge de Pasqua de Resurrecció a Blanes es tanca amb un ofici solemne durant el qual torna a interpretar-se el Cant de l’Àngel. Per últim, val a dir que des de la comissió que organitza les processons de Setmana Santa, s’ha fet una crida perquè tothom qui vulgui participar activament en aquesta tradició ho pugui fer.







Data de realització: 04/04/2013 | Data de la darrera actualització: 04/08/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300