Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Uns 900 alumnes visitaran la llotja i el port i coneixeran els oficis de mariner i pescador.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/08/2013 02:09:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PortDeBlanes_barquesUns 900 alumnes visitaran la llotja i el port i coneixeran els oficis de mariner i pescador.

Es tracta d’una de les novetats que s’ha posat en marxa aquest curs a la Guia de Recursos Educatius que l’Ajuntament de Blanes posa a l’abast de tots els centres escolars del municipi

A l’hora de dissenyar la Guia de Recursos Educatius que prepara cada any el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, s’està amatent a incloure activitats que puguin enriquir no tan sols la formació curricular dels alumnes, sinó també el coneixement de la història de la seva vila. És en aquesta línia que feia temps que hi havia el projecte d’incloure a la guia una visita guiada al Port i la Llotja de Blanes, perquè els alumnes poguessin conèixer millor tant aquesta zona com els oficis de mariner i pescador.

Al llarg de dos mesos està previst que visitin aquest la llotja i el port de Blanes prop de 900 alumnes procedents d’un total de 38 grups d’alumnes d’educació primària dels centres escolars de Blanes. Tots ells coneixeran els diferents oficis que hi ha relacionats amb la pesca, aprendran com funciona la llotja de Blanes, quin és el trajecte que fa el peix des que es pesca al mar fins que arriba cuinat a la nostra taula, la història marítima de la vila i la nova zona del port.

Les visites a la Llotja i el Port s’han organitzat comptant amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Blanes, que quan se’ls va proposar la idea de dur a terme aquest projecte, el va acollir molt positivament. La primera jornada ja es va fer ahir dijous, i està previst que les visites s’allarguin durant les properes setmanes fins a finalitzar el 30 de maig. Des del Departament d’Educació de l’Ajuntament s’ha destacat que, en relació a la resta d’activitats que s’ofereixen a la Guia de Recursos Educatius, la visita a la zona portuària ha tingut una gran demanda, possiblement perquè és la principal novetat de l’actual curs 2012-2013.

Igual que també s’ha fet amb les visites que s’han estat fent les darreres setmanes a l’Ajuntament de Blanes, s’han elaborat unes guies didàctiques perquè els alumnes puguin treballar el què han après i treure encara més rendiment. Aquestes guies, que inclouen preguntes relacionades amb els coneixements que hauran adquirit in situ, les podran omplir a la mateixa llotja, o bé a les aules quan hi siguin de tornada.

Durant tota la visita, els acompanyen treballadors de la confraria així com pescadors i mariners jubilats que s’han ofert com a voluntaris per donar totes les explicacions que faci falta als seus joves aprenents per un dia.


Contingut de la Visita

A la seva arribada a la zona portuària de Blanes, els escolars són rebuts a la llotja perquè puguin presenciar la primera subhasta de la jornada que es fa a la confraria amb la pesca que s’ha fet al matí. Aquesta subhasta, al no ser tan concorreguda com la més generalitzada que es fa a la tarda, és la més adequada perquè els escolars puguin aprendre com funciona la venda de peix que s’hi fa els dies laborables.

El següent punt d’interès que coneixen els alumnes és el dic on hi ha les embarcacions. Allà se’ls ensenya els tipus de barques i d’arts que es fan a Blanes. La visita a l’exterior de la confraria es completa a la nova zona del port que s’ha guanyat al mar després de les obres d’ampliació que tot just es van enllestir a principis de l’any passat.

Per últim, el darrer tram de la visita encara aporta un darrer element afegit de coneixements pràctics per a la canalla. Els pescadors els ensenyen quins tipus de xarxes i nusos hi ha, quins són els que més s’utilitzen i, per tancar l’explicació pràctica, els nois i noies aprenen a fer nusos mariners amb les cordes que prèviament han dut des de casa seva per a la visita al port.

visita escolar port 1 v2visita escolar port 2 v2visita escolar port 3visita escolar port 4 v2visita escolar port 5 v2visita escolar port 6visita escolar port 10 v2
Data de realització: 04/08/2013 | Data de la darrera actualització: 04/16/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300