Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Roberto Bolaño a Aula Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/09/2013 09:56:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Roberto Bolaño a Aula Blanes.

El proper dimarts 16 d'abril a la biblioteca comarcal de Blanes tindrà lloc la conferència: “Bolaño, detectiu literari”.

Serà a càrrec d'Òscar Carreño, crític literari i coordinador dels programes de cooperació i dels clubs de lectura de les biblioteques de Barcelona, i A.G. Porta escriptor i amic de l'autor xilè.

Roberto Bolaño, deu anys després de la seva mort, ha esdevingut un autor universal. Bolaño va viure 18 anys a Blanes, va ser a Blanes on va escriure bona part de la seva obra literària, incloses les dues novel·les que li garanteixen un lloc a la posteritat literària: Los detectives salvajes i 2666.

Bolaño es passejava Blanes amunt i avall, escoltava aquelles històries dels pescadors que tant i tant li agradaven, històries marineres que evocaven la mateixa lluita entre l'home i el mar amb la qual Ruyra, blanenc estival, construïa els seus relats . El vincle de l'escriptor amb la localitat es va erigir des de la intensitat de la quotidianitat.

Bolaño, detectiu literari, proposa un recorregut panoràmic per l'obra i la vida de l'autor. Una conversa amb la qual bastí les relacions entre l'obra i la vida de Roberto Bolaño, la seves experiències vitals i els seus referents literaris; un recorregut de la mà d'A.G. Porta, amic i còmplice literari de Roberto Bolaño, alhora un novel.lista d'enorme vàlua, autor de la ja llegendària novel.la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, escrita a quatre mans, les de Bolaño i les d'A.G. Porta.

En definitiva Bolaño, detectiu literari vol ser un amè i distés passeig per alguns dels camins que configuren la immensitat del món Bolaño.


Data de realització: 04/09/2013 | Data de la darrera actualització: 04/11/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300