Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

ACAP Blanes celebra el Dia Mundial del Parkinson


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/11/2013 03:28:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Parkinson BlanesACAP Blanes celebra el Dia Mundial del Parkinson

Coincidint amb aquesta jornada que se celebra l’11 d’abril, l’Associació Catalana Parkinson Blanes ha organitzat diverses activitats, així com jornades de portes obertes

En motiu del Dia Mundial del Parkinson que s’escau avui dijous 11 d’abril, l’Associació Catalana Parkinson (ACAP) de Blanes ha volgut seguir fent ressò del que significa viure amb aquesta malaltia. Amb aquest objectiu, ha organitzat diverses activitats que van començar el passat dia 8 i que culminaran el diumenge 21 d’abril.

Durant els dies laborables d’aquesta setmana s’estan fent jornades de portes obertes al local de l’entitat des de les 10 del matí i fins les 12 del migdia per informar sobre la malaltia, així com per donar a conèixer els serveis i activitats que es fan en aquest centre: teràpies de força muscular, marxa i equilibri; tallers de memòria; tallers ocupacionals; grups d’informàtica, etc. També hi ha el servei d’una logopeda que treballa diferents aspectes com ara la veu, la respiració i l’entonació, tres qüestions que, tot i ser tant freqüents, els solen fallar als malalts de parkinson.Una altra de les activitats que ha organitzat ACAP Blanes en motiu del Dia Mundial del Parkinson va tenir lloc el passat dimarts al Centre Catòlic, on es va fer una xerrada sobre la importància de les teràpies per a la millora en la malaltia. La vetllada va anar a càrrec de les professionals en fisioteràpia i logopèdia que tenen cura d’aquestes teràpies al centre d’ACAP Blanes; Sara Vega, Imma Turro i Cristina Anton.

D’altra banda, els propers dies 13 i 17, ACAP també té previst fer sengles activitats de divulgació al veí municipi de Lloret i, finalment el diumenge 21 d’abril instal·larà una taula informativa des de les 10 del matí i fins les 14 del migdia al passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample. Durant aquesta jornada, a banda de lliurar informació i propaganda per donar a conèixer la malaltia, també es farà una caminada fins a Sa Palomera amb el projecte d’Unidos contra el Parkinson.Una malaltia que afecta prop de 20.000 persones a Catalunya

El parkinson és la malaltia neurològica degenerativa que actualment afecta més quantitat de persones després de l’alzheimer. A Catalunya hi ha prop de 20.000 afectats, a l’estat espanyol uns 120.000 i al món uns 4.000.000. Tot i que s’associa a una malaltia de gent gran –majoritàriament a partir dels 60 anys-, gairebé un 15% dels afectats per la malaltia tenen menys de 40 anys d’edat.

No és mortal, però si que és fortament incapacitant, per la qual cosa els seus efectes condicionen molt que els malalts puguin dur una vida quotidiana normal i independent. Una altra qüestió que fa aquesta malaltia especialment feixuga és que el temps de diagnòstic correcte sol ser de més d’un any, ja que els símptomes que presenta el pacient poden ser atribuïts a d’altres afeccions en els primers estadis del parkinson.

Actualment ACAP Blanes compta amb un prop d’un centenar de persones que pertanyen a l’entitat, principalment veïns d’aquest municipi, però també de poblacions de la rodalia. La presidenta de l’entitat, Antònia Escalé, anima a tothom a no tenir por de parlar i informar-se sobre el parkinson, convidant a tothom a posar-se en contacte amb ACAP Blanes, ja sigui al seu local de l’avinguda Joan Carles I número 1; al telèfon i fax 972 35 00 35, o bé a la xarxa: www.parkinsonblanes.org


Data de realització: 04/11/2013 | Data de la darrera actualització: 04/12/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300