Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mostra d’associacionisme a l’Hospital Comarcal de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/11/2013 09:47:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Mostra d’associacionisme a l’Hospital Comarcal de Blanes.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha organitzat aquesta activitat als seus centres com a complement a una jornada sobre nous reptes del treball social que es farà a Calella.

La Unitat de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) organitza bianualment una jornada dirigida als diferents professionals de l’àmbit de la intervenció social amb l’objectiu de millorar-ne la coordinació. Per aquest motiu, el proper 19 d’abril s’ha organitzat a l’Hospital Sant Jaume de Calella de la CSMS la III Jornada de Coordinació de Treball Social de l’Alt Maresme i la Selva, amb l’objectiu de crear un espai de debat i reflexió sobre els canvis que està patint la societat actualment, i com aquests canvis afecten a la salut.

Donat el rellevant paper que ha agafat la mateixa societat per donar resposta a necessitats que l’administració no pot cobrir, la jornada també inclourà la participació de diverses associacions perquè vinguin a presentar el seu projecte. D’aquesta manera, a banda de comptar amb la participació de professionals de l’àmbit de la salut i els serveis socials, la jornada també inclourà les experiències de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona (PAH); el Banc del Temps de Pineda, un sistema d’intercanvi on la moneda és el temps de cadascú; l’Associació de Familiars Al-Anon, que donen suport a familiars on algun dels seus membres pateix d’alcoholisme; l’Associació Salut i Clown que, a través de pallassos, utilitzen els jocs i somriures com element terapèutic en l’àmbit hospitalari; i l’Associació Suport al Dol de la Selva i l’Alt Maresme, per ajudar a les persones que han patit la pèrdua d’algun dels seus éssers estimats.


Mostra d’Associacionisme en l’àmbit de la Salut

A causa que hi ha un gran nombre d’associacions que estan contribuint a la mobilització social i que estan ajudant a la ciutadania, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha organitzat uns dies abans, paral·lelament a la jornada del dia 19 d’abril, una Mostra d’Associacions de l’àmbit de la salut perquè puguin informar a la població sobre els seus respectius projectes.

La mostra es podrà veure la setmana del 15 al 18 d’abril en diferents centres de la CSMS des de les 10 del matí fins a 2/4 de 2 del migdia. Pel que fa a l’Hospital Comarcal de Blanes, la mostra es podrà visitar el dimarts 16 d’abril.

Les associacions que formaran part de la mostra són: Creu Roja; ONA i CALMA (suport a l’alletament matern); AFAM (Familiars de Malalts d’Alzheimer); Diabètics; Alcohòlics Anònims i Al-Anon; Celíacs; Oncolliga i AECC (malalties oncològiques); ADIAM (discapacitats); AVAH (Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital); Fundació Hospital (suport psicològic); Taller d’Idees (integració de l’àmbit formatiu, cultural i comunitari de persones amb discapacitat); Club Social Tu Tries de la Fundació Funamment (lleure i activitats diverses per a persones amb patologies mentals); Síndrome d’Asperger; Associació Positiva (familiars de malalts mentals); Càritas; MIFAS (discapacitats físics); Amics Joan Petit-Nens amb Càncer; Associació Esclerosi Múltiple; Associació Suport al Dol de la Selva i l’Alt Maresme; Espai Familiar; Lloret Voluntari i l’Associació del Voluntariat Blanenc.Data de realització: 04/11/2013 | Data de la darrera actualització: 04/11/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300