Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ma Mercè Roca parla a Blanes del seu darrer llibre Mil Revolts.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/11/2013 11:38:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ma Mercè Roca parla a Blanes del seu darrer llibre Mil Revolts.

L’escriptora va ser a la Biblioteca en una activitat organitzada per l’Oficina de Català i va parlar tant del llibre que presenta avui a Girona com de la seva anterior novel·la, “Bones Intencions”.

L’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes va organitzar ahir a la tarda una nova activitat adreçada principalment als seus alumnes i oberta igualment a la participació de la ciutadania en general. En aquest cas, es va tractar d’una xerrada que va oferir la coneguda escriptora gironina Maria Mercè Roca a la sala d’actes Roberto Bolaño de la
Biblioteca Comarcal.

Bona part de la xerrada va quedar centrada en parlar de la seva darrera novel·la publicada, “Bones Intencions”, que l’autora va definir com la més diferent a les anteriors que havia escrit, ja que està plena d’esperança. Per contra, tal i com va afirmar la mateixa escriptora, la seva anterior producció havia tendit sempre a tenyir les trames de situacions on el més positiu quedava sempre en un segon o tercer terme. Ma Mercè Roca també va explicar que aquesta novel·la la va escriure tot just després de la seva trajectòria de set anys com a diputada al Parlament de Catalunya per ERC, un període durant el qual va fer producció infantil: “Els contes del Llop Pepitu”.

Per últim, abans d’obrir un torn perquè el públic pogués fer preguntes, l’escriptora gironina també va avançar una primícia a Blanes: el contingut de la seva propera novel·la, que precisament té previst presentar aquest dijous 11 d’abril a Girona: “Mil Revolts”, guanyadora del XI Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil el desembre passat. Aquest nou treball també es distingeix de la seva anterior producció perquè es tracta d’una novel·la infantil-juvenil protagonitzada per l’avi Genís, el seu nét Albert i la seva companya d’institut Neus. Tots tres, com a moderns argonautes, emprenen un rocambolesc viatge des de Girona fins a Gandesa –“utilitzant el transport públic”, tal i com va remarcar Ma Mercè Roca- a la recerca de la Isabel, un antic amor de l’avi.

Les properes activitats que té previst organitzar l’Oficina de Català de Blanes tindran lloc d’una banda el dia de Sant Jordi, amb una passejada amb els alumnes per les parades de llibres i una gimcana lingüística, i de l’altra el dia 26 d’abril, amb una nova edició de l’espectacle “Escoltem les Llengües del món”, que enguany es farà al Teatre de Blanes i es dedicarà a la poesia.Data de realització: 04/11/2013 | Data de la darrera actualització: 04/16/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300