Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Taula Informativa sobre el Càncer de Colon.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/16/2013 11:08:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Taula Informativa sobre el Càncer de Colon.

La junta local de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) ha fet difusió d’informació i ha recollit signatures per demanar que el cribatge d’aquest tipus de càncer també es faci a Catalunya

En motiu que el 31 de març se celebra el Dia Mundial del Càncer de Colon, la junta local de Blanes de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha celebrat aquests darrers dies sengles jornades divulgatives a través d’una taula que ha instal·lat a peu de carrer. La primera jornada va tenir lloc el 30 de març al mercat d’abastaments de Mas Enlaire, mentre que la segona es va fer dissabte passat, 13 d’abril, al mercat de fruites i verdures del passeig de Dintre.

A banda de donar informació, a la taula també es va fer una recollida de signatures per reclamar que el cribatge d’aquest tipus de càncer també es faci per sistema a Catalunya, a l’igual que actualment ja s’està fent a d’altres comunitats. Igualment, també es regalava material de l’entitat (com ara imants, globus o bosses, entre d’altres) i es recollien donatius econòmics.

Segons l’Aliança per a la Prevenció del Càncer de Colon (entitat que pertany a l’AECC), el càncer colorrectal (CCR) és el tumor maligne més freqüent a l’estat espanyol, per sobre dels de pulmó i mama. La tendència és que l’afecció vagi en augment, ja que les previsions apunten que l’any 2015 es detectaran 30.230 nous casos d’aquest tipus de càncer (17.444 en homes i 12.786 en dones), la qual cosa suposen gairebé 600 diagnòstics cada setmana.

Amb tot, es tracta d’un càncer que es cura en el 90% dels casos quan es detecta en els seus primers estadis, per aquest motiu els programes de cribatge i detecció precoç resulten fonamentals per poder combatre’l.
Data de realització: 04/16/2013 | Data de la darrera actualització: 04/16/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300