Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull una trobada entre municipis catalans, ONG, associacions i col·lectius que cooperen amb Gàmbia.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/16/2013 11:37:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FonsCatalaCooperacioBlanes acull una trobada entre municipis catalans, ONG, associacions i col·lectius que cooperen amb Gàmbia.

Unes 80 persones d’arreu de Catalunya s’han inscrit per participar a l’activitat, que té per objectiu millorar la coordinació i els resultats de la cooperació municipal catalana amb Gàmbia

La trobada està impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, així com el suport dels consistoris de 10 municipis de les demarcacions de Girona i Barcelona. L’activitat es farà aquest dissabte 20 d’abril, a la Biblioteca Comarcal de Blanes, des de dos quarts de 10 del matí i fins a les 2 de la tarda.

L’objectiu de la jornada és millorar la coordinació entre tots els agents implicats amb la cooperació al desenvolupament que es fa amb aquest país africà: alcaldes, regidors, tècnics municipals, voluntaris d’ONG i els mateixos col·lectius gambians que resideixen a Catalunya. En aquest sentit, s’han inscrit per participar-hi unes 80 persones d’arreu del país.

L’activitat s’emmarca en el Grup de Treball Gàmbia de la Comissió de Codesenvolupament del Fons Català, que persegueix la millora de la coordinació i dels resultats de la cooperació municipal catalana amb Gàmbia, i és una demanda dels ajuntaments catalans que ja estan cooperant a la regió gambiana d’Upper River. El projecte d’aquest Grup inclou la formació de les contraparts –entitats gambianes que col•laboren amb les entitats catalanes al terreny-, per aconseguir el seu enfortiment i una cooperació amb Gàmbia més eficient.

La jornada de treball a Blanes inclou una taula sobre la coordinació d’actors per al desenvolupament humà a Gàmbia, i un taller més pràctic enfocat a reflexionar i millorar el disseny dels projectes de cooperació al desenvolupament.

La presentació i benvinguda de la trobada aniran a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la tresorera del Fons Català, coordinadora de la Comissió de Codesenvolupament i regidora de Cooperació del Prat de Llobregat, Alba Bou; el president de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme, Rafel Villena; el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Carles Llorens; i el cònsol honorari de Gàmbia a Barcelona, Juan del Moral Vizcaíno. Després de les diferents sessions de treball, la clausura anirà a càrrec de la regidora de Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo.

A Blanes ja fa uns quants anys que es treballa en diversos projectes de cooperació amb aquest país africà: un d’ells és el que gestiona l’entitat blanenca Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, que vol millorar l’alimentació en qualitat i quantitat i també contempla altres aspectes de suport a la qualitat de vida en aquesta localitat gambiana.Programa Trobada Gàmbia Blanes 20 abril 2013.pdfPrograma Trobada Gàmbia Blanes 20 abril 2013.pdfFoto: acte lliurament talons projectes de cooperació Blanes, presentació del projecte de Kuwonku, febrer 2013.
Data de realització: 04/16/2013 | Data de la darrera actualització: 04/16/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300