Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Birrasana de Blanes es consolida com el 1er de l’estat espanyol amb un ample ressò europeu.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/29/2013 11:34:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Birrasana2013Birrasana de Blanes es consolida com el 1er de l’estat espanyol amb un ample ressò europeu.

El organitzadors del Festival de Cervesa Artesana de Blanes han fet un balanç positiu de l’esdeveniment, que ha captat l’atenció de milers de participants durant tot el cap de setmana malgrat la pluja.

Blanes ha estat durant aquest cap de setmana la capital de la cervesa artesana a través del III Birrasana, el festival de cervesa artesana que s’ha allotjat al passeig de Mar d’aquest municipi de la Costa Brava. Co-Organitzat per l’Associació Birrasana, Cervesa Marina i l’Ajuntament de Blanes, l’esdeveniment s’ha consolidat com el primer arreu de l’estat espanyol i amb un ample ressò europeu.

Pel que fa al nombre de participants, la valoració també ha estat molt positiva, ja que s’ha comptat amb l’assistència de milers de persones que han tingut la ocasió de poder degustar les més de 200 varietats de cervesa que hi havia a través de les 50 empreses que hi havia representades. En aquets sentit, des de l’organització s’ha destacat en especial que, malgrat les previsions de mal temps que hi havia els dies previs a la celebració del festival, això no ha fet tirar enrere als productors de cervesa artesana, que no han faltat a la seva cita blanenca.

El principal objectiu del Birrasana segueix sent donar a conèixer i promoure de la mà dels mateixos productors la cultura de la cervesa artesana, el distintiu per excel·lència d’aquest esdeveniment que se celebra a Blanes. Els cervesers presenten en els seus estands les varietats habituals així com d’altres expressament elaborades per a la ocasió. Per la seva banda, el públic assistent té la ocasió de poder conèixer de primera mà les principals característiques de la cervesa que està degustant i rebre tota la informació que la curiositat li demani satisfer.


IV Birrasana: possible canvi de data i ubicació

De cara a l’any vinent, quan el festival de cervesa artesana de Blanes complirà ja la quarta edició, des de l’organització s’ha avançat ja la possibilitat que pugui haver alguna modificació. Aquests canvis podrien afectar tant les dates de celebració com el lloc on s’ubicaria l’esdeveniment, que fins ara sempre ha estat al passeig de Mar, al centre del municipi.

Serà doncs a partir d’avui mateix, quan l’organització començarà ja els primers preparatius de cara al festival del 2014, que caldrà valorar aquests dos factors sumat al creixent interès que l’esdeveniment ha arribat a assolir tant a nivell de l’estat espanyol com d’Europa.


Música, Gastronomia i Activitats complementàries

El ressò que ha assolit el festival ja ha provocat que durant aquest cap de setmana hi hagi hagut molts establiments d’allotjament de Blanes que hagin penjat el rètol de complet. Un altre tret característic del III Birrasana ha estat que, igual que a les dues anteriors ocasions, s’ha respirat un molt bon ambient, amb colles d’amics i famílies que han aprofitat la celebració del festival per passar una bona estona. Per primera vegada, i com a novetat de l’edició d’aquest 2013, els assistents han pogut compartir l’esdeveniment a través de les xarxes socials gràcies a la posada en marxa d’un servei amb dues xarxes de wifi, una d’elles per als bloggers.

Per amenitzar la celebració del festival, a banda de l’ambientació musical a càrrec de diversos DJ, s’ha comptat amb diversos ingredients com ara una batucada, un grup de percussió africana, la participació de diverses entitats locals o bé un grup de pallassos que han estat especialment agraïts per la canalla. Per contra, a la part negativa de la balança cal dir que la pluja que ha caigut al llarg del cap de setmana –en especial, el dissabte- va obligar a anul·lar els concerts que s’havien de fer aquella nit. També s’ha hagut de suspendre la posada en marxa del Parc Infantil amb inflables per a la canalla.
En la línia de les dues anteriors edicions, al III Birrasana hi ha hagut activitats complementàries relacionades amb la cervesa, destacant en aquest sentit el 1er Concurs Nacional de Cervesa Casolana organitzat per l’ACCE (Associación de Cervezeros Caseros Españoles) i l’Associació Birrasana, que ha comptat amb una molt bona participació. D’altra banda, hi ha hagut tallers i xerrades impartits per l’ACCE, maridatges cervesers, maridatge de cerveses amb formatges i la presentació del llibre Noves Sensacions gastronòmiques del Racó d’en Cesc.

Respecte aquest darrer tema, la gastronomia, han estat especialment apreciades pels assistents les quatre parades que hi havia al recinte del Birrasana amb una variada oferta de productes de qualitat a preus populars, com ara pizzes al forn de llenya, pop a la gallega, rissotto de bolets, montaditos o menjar típic alemany, entre d’altres.

III BIRRASANA 1III BIRRASANA 2III BIRRASANA 3III BIRRASANA 4III BIRRASANA 5III BIRRASANA 6

Data de realització: 04/29/2013 | Data de la darrera actualització: 04/30/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300