Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta Bolaño en el Aula, una proposta educativa per difondre l’obra de l’escriptor als alumnes de secundària i batxillerat.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/29/2013 02:41:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es presenta Bolaño en el Aula, una proposta educativa per difondre l’obra de l’escriptor als alumnes de secundària i batxillerat.

Elaborada per un grup de professors amb el suport del CRP La Selva II de Blanes, la maleta pedagògica forma part del cicle d’actes commemoratius “Bolaño a Blanes” que s’estan fent durant aquest 2013

La presentació de Roberto Bolaño en el aula, una proposta educativa per difondre la vida i l’obra de Bolaño entre els alumnes de segon cicle de secundària i batxillerat va tenir lloc ahir dimarts 28 de maig al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

La maleta pedagògica ha estat elaborada per un grup de professors de llengua i literatura castellana, amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics La Selva II de Blanes. Aquest acte està inclòs al programa d’activitats que s’han organitzat enguany al municipi gironí en homenatge a l’escriptor Roberto Bolaño, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort.La presentació de la maleta pedagògica es va desenvolupar en dues parts. Durant la primera meitat, els membres del Grup de Treball Universo Bolaño van presentar la maleta pedagógica Roberto Bolaño en el aula, un material educatiu que inclou propostes de lectura de textos de Bolaño en diferents gèneres (poesía, novel·la i assaig).

Tot i que els materials estaran en préstec al CRP, els membres del grup han elaborat una página web perquè els docents els puguin consultar i descarregar a través d’aquesta adreça: https://sites.google.com/site/robertobolanoenelaula/.La maleta es completa amb documents gràfics (imatges i vídeos), un lot de llibres que han estat donats per Carolina López, vídua de Bolaño, i una recopilació d’articles i ressenyes sobre l’autor aparegudes en revistes locals i comarcals.

Durant la segona part de l’acte que va tenir lloc ahir dimarts a Barcelona, es van presentar tres experiències d’aula que s’han dut a terme aquest curs. A l’institut Serrallarga de Blanes els alumnes de 4t d’ESO han il·lustrat amb fotografies fragments de l’obra de Bolaño que giren al voltant de Blanes. Per la seva banda, alumnes de l’institut IES Miquel Tarradell de Barcelona han recitat poemes amb música i estudiants de Colonia (L’Uruguai) han escrit textos pel procediment de la imitatio, recurs que consisteix a imitar l’estil d’un autor, després d’haver-ne captat els trets més rellevants de la seva escriptura.

Val a dir que els alumnes de l’Uruguai van poder seguir l’acte i explicar la seva experiència per videoconferència, a través de l’Anilla Cultural Latinoamérica-Europa, una xarxa d’equipaments culturals ubicats en diferents països que té com a objectiu activar la coproducció d’esdeveniments en línia i promoure l’intercanvi de continguts.

Les properes activitats organitzades en motiu del programa d’activitats Bolaño a Blanes tindran lloc als mesos de juny i juliol, amb la presentació de la Ruta Bolaño i el Nocturn de Bolaño, que inclourà la lectura de textos de l’escriptor i la projecció del documental Roberto Belano: Patinant per la pista de gel, del cineasta blanenc Jaume Pujadas.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/29/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300