Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aprovació inicial de la nova Ordenança de Neteja Viària i Recollida de Residus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2013 04:04:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aprovació inicial de la nova Ordenança de Neteja Viària i Recollida de Residus

Durant el ple municipal també es va aprovar demanar a la Generalitat que reconegui els 4 M€ que deu a l’Ajuntament de Blanes en transferències compromeses

Un dels punts més destacats a l’ordre del dia del ple municipal del mes de maig celebrat ahir a la nit a l’Ajuntament de Blanes va ser l’aprovació inicial de la nova ordenança de neteja viària i recollida de residus. La nova normativa s’ha d’ajustar a la Llei de Residus que va entrar en vigor el 2009 i, per tant, substituirà l’anterior normativa municipal que avui dia encara és vigent.

Aquesta ordenança té per objectiu la regulació de la neteja de la via pública i les platges, així com la correcta gestió dels residus comercials i industrials. Igualment, també es vol estimular tant a la ciutadania com als productors comercials perquè redueixin el volum de residus que generen, així com perquè millorin la recollida selectiva.

L’aprovació inicial d’aquesta ordenança al ple municipal anava lligada en part a un altre punt a l’ordre del dia en què es va aprovar la part fiscal d’aquesta normativa, amb els preus dels serveis i sancions pel transport i tractament de residus comercials. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va recordar el principal objectiu de l’ordenança és tenir la via pública més endreçada en diversos temes, no tan sols en la neteja, sinó també de qüestions com ara la distribució dels contenidors.

A l’hora de posar el tema a votació, tant CiU com EUiA-ICV van donar suport a l’aprovació inicial de l’ordenança que proposava l’equip de govern del PSC, mentre que el PPC i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, es van abstenir.

La major part d’intervencions van anar en el sentit que s’hagués desitjat que hi hagués més participació de la ciutadania i de les entitats, si bé alguns d’ells van recordar que, al haver-se acordat que la nova ordenança no s’aprovarà definitivament fins al setembre, hi ha molt de temps per endavant per presentar al·legacions. Un d’ells va ser Xavier Lozano (CiU), qui va recordar que si hi ha qüestions que encara no han quedat prou clares, es poden presentar al·legacions i seguir treballant-ho els polítics a l’Ajuntament.

Des d’EUiA-ICV, Amparo Ardanuy també va incidir en aquest aspecte, tot i lamentar que no s’hagués donat més temps a la ciutadania perquè pogués participar en l’elaboració de l’ordenança abans de portar-la a l’aprovació inicial. Celestino Lillo (PPC) va trobar a faltar una explicació més detallada dels canvis que hi haurà i va demanar que les entitats estiguin més assabentades de les actuacions que es fan en neteja. Per últim, la regidora no adscrita Lourdes Fàbrega va criticar la manera d’entendre que té l’equip de govern del què significa participació ciutadana quan s’afirma que els ciutadans podran presentar al·legacions.

Per la seva banda, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de les taxes per diversos serveis, entre ells el de recollida, transport i tractament dels residus comercials, es va aprovar amb els vots a favor del partit dels socialistes i convergència i unió, mentre que la resta es van abstenir.

Resta de Punts del Ple Municipal

L’aprovació inicial de la modificació d’un conveni urbanístic que inclou la instal·lació d’un centre comercial al barri de La Plantera, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CiU i PPC, i els vots en contra d’EUiA-ICV i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega.

Els tres següents punts que es van debatre es van aprovar per unanimitat: el primer tenia a veure amb l’aprovació d’un projecte a la urbanització del Racó Blau. L’altra qüestió va ser l’aprovació provisional del pla especial per a la implantació d’una canonada d’abastament d’aigua potable a la urbanització de Mas Guelo. El tercer tema que també es va aprovar per unanimitat va ser la modificació d’un article al Reglament del Cementiri Municipal.

Abans d’entrar a la part de control del ple, es va aprovar demanar a la Generalitat que reconegui els prop de 4 milions d’euros que deu a l’Ajuntament de Blanes en transferències compromeses. El tema es va aprovar amb els vots a favor del PSC, EUiA-ICV i el PPC, mentre que tant CiU com la regidora no adscrita es van abstenir.

Els sis darrers punts a l’ordre del dia abans no van arribar els precs i preguntes van ser sengles mocions: la primera la va presentar CiU en defensa del model d’immersió lingüística de Catalunya i contra la nova ofensiva dels tribunals. La van recolzar tots els grups llevat del PPC, que va votar en contra.

La segona proposta d’acord la van presentar conjuntament tots els grups municipals, així com la regidora no adscrita en nom de l’Associació Pinya de Rosa. Ho van fer per instar a la Generalitat que convoqui el Consell Rector del Penin de Pinya de Rosa, que aviat farà 10 anys que es va declarar PNIN. Lògicament, es va aprovar amb el recolzament de tothom.

Les quatre següents mocions les va presentar EUiA-ICV: la primera demanava recuperar els serveis sanitaris de la Selva Marítima i es va aprovar amb els vots en contra de CiU. La següent proposta d’acord es va presentar en nom del Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís per demanar al Marroc la llibertat dels presos polítics sahrauís i la protecció dels drets fonamentals d’aquest poble, i es va aprovar amb la unanimitat de tothom.

Per contra, la moció per donar suport a la proposició de llei antihomofòbia i en motiu de la commemoració que s’escau el 28 de juny del Dia de l’Orgull Gai, es va aprovar amb el recolzament de CiU i la regidora no adscrita, mentre que tant el PSC com el PPC s’hi van abstenir.

Per últim, la moció per a la redacció d’un protocol de manteniment de les platges de Blanes i el Delta de la Tordera es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics i de la regidora no adscrita.Data de realització: 05/31/2013 | Data de la darrera actualització: 06/03/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300