Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continua la commemoració dels 50 anys dels Premis Recvll amb un cicle de xerrades.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2013 01:54:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Continua la commemoració dels 50 anys dels Premis Recvll amb un cicle de xerrades.

La Biblioteca Comarcal acull el proper divendres 7 de juny la primera xerrada amb Lluïsa Julià. El cicle preveu la participació de Carme Riera, Víctor Alexandre, M. Mercè Roca i Vicenç Villatoro, entre d’altres.

Després de l’èxit que va suposar el passat 31 de març el concert amb la Cobla Orquestra Selvatana que es va fer al Teatre de Blanes com el primer dels actes organitzats en motiu d’aquest aniversari -marcat pel tret de sortida que va suposar el lliurament de premis del 10 de març-, la organització dels actes commemoratius ha programat un nou esdeveniment que s’allargarà durant tot un any.

Es tracta d’un cicle de xerrades que es faran a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes a càrrec de destacades personalitats del món de la literatura catalana que avui dia han aconseguit un reconegut prestigi i que en el seu moment van guanyar en alguna de les edicions dels Premis Recvll.

El cicle de xerrades s’encetarà el proper divendres 7 de juny a les 8 del vespre i està previst que durant els propers mesos s’emplaci el darrer dijous de cada mes fins concloure el juny de l’any vinent, al 2014. Serà amb dues úniques excepcions, ja que els mesos de juliol i agost no se n’han programat.


Destacades figures del món de la literatura catalana

Per obrir el cicle de xerrades el proper divendres 7 de juny es comptarà amb la participació de Lluïsa Julià, que va ser guanyadora del Premi Alba de Prima dels Recvll amb un treball sobre Joaquim Ruyra l’any 1991. Val a dir que aquest guardó només es va convocar en dues ocasions: al 1990 i al 1991. Llicenciada en Filologia Catalana en la especialitat de literatura, exerceix com a professora i catedràtica de Llengua i Literatura Catalanes.

L’any 1990 es va doctorar en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb un estudi sobre la narrativa de Joaquim Ruyra i precisament el treball que li va suposar guanyar l’any següent el Premi Recvll es titulava L’Envejós, elaborat sobre un manuscrit inèdit en el que el mestre decidia a partir d’aquell moment escriure només en català. En base al seu especialitzat coneixement sobre la vida i obra de l’escriptor gironí lligat a Blanes, l’any 2003 va formar part de la comissió organitzadora del cicle d’activitats de l’Any Ruyra que es va fer a Blanes.

La següent convidada al cicle de xerrades és Carme Riera, que serà a la Biblioteca Comarcal de Blanes el 27 de juny. Nascuda a Palma de Mallorca, Riera és catedràtica de Literatura Espanyola, escriptora en llengua catalana i des de l’abril de l’any 2012 és membre de la Real Academia Española.

Carme Riera es va donar a conèixer com escriptora l’any 1975 amb la publicació del llibre Te deix, amor, la mar com a penyora, considerat un best-seller de la literatura catalana contemporània. Precisament aquesta novel·la va ser amb la que l’any 1974 va guanyar el Premi Recvll de Narració.

Les tres següents cites al calendari del cicle de xerrades commemoratives dels 50 anys dels Premis Recvll ens emplacen el 26 de setembre amb Víctor Alexandre, que va guanyar el Premi de Periodisme Salvador Reynaldos l’any 1996; el 31 d’octubre serà el torn de l’escriptora gironina Maria Mercè Roca, guanyadora del Premi Joaquim Ruyra de Narració l’any 1985 i el 28 de novembre encapçalarà l’acte Vicenç Villatoro, que va guanyar el Premi d’Assaig Josep Ametller l’any 1980.


Data de realització: 06/04/2013 | Data de la darrera actualització: 06/05/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300