Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

XXXIV Cloenda de la Roda d’Esbarts Catalònia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2013 03:15:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

XXXIV Cloenda de la Roda d’Esbarts Catalònia

La trobada, inclosa també al cicle dels 50 anys de l’Esbart Joaquim Ruyra, va aplegar 18 agrupacions, i que va incloure una cercavila amb entitats de Blanes entre d’altres activitats

Després que dissabte Blanes va viure amb intensitat la Trobada d’Esbarts gironins, l’endemà diumenge l’activitat es va reprendre a les 11 del matí a la plaça dels Països Catalans, des d’on va sortir una cercavila formada per unes 600 persones. La major part eren els integrants dels esbarts infantils i juvenils que havien de participar a la Cloenda de la Roda d’Esbarts Catalonia. També s’hi comptaven diferents entitats de Blanes que col·laboraven a l’experiència afegint la seva gresca: els Manaies, que obrien la comitiva, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i la Colla Gegantera.

La cercavila va fer un recorregut per diferents carrers del centre de Blanes fins que va finalitzar al passeig de mar, on es va allotjar la 34a edició de la Cloenda de la Roda d’Esbarts infantils i juvenils Catalònia. En total, van participar 18 agrupacions d’arreu del territori català.

Ajudats per la música en viu interpretada per la Cobla Sabadell, els esbarts van oferir 10 danses: el Maridet, el Ball de Cercolets de Sitges; La Ratolinesa, la Tarantel·la del Rosselló; la Patum de Solsona; el Ball Pla 98; el Ball de Dimonis; la Festa de la Cirera; Terraltines i La Maniera.

Les diferents agrupacions s’anaven afegint a la zona de ball simultani depenent de la dansa que s’interpretava. La cloenda de la roda d’esbarts es va tancar amb la interpretació col·lectiva que van fer tots els cossos de dansa acompanyats del públic que es va voler afegir a la gresca, tots ells moguts per la música del Ball de la Maniera.

Poc després que es fes la cloenda, les activitats van continuar amb un dinar popular a base de pa amb tomàquet i botifarra amb seques que es va organitzar amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes. La plaça dels Dies Feiners va esdevenir en un gran menjador a l’aire lliure per allotjar les més de 600 persones que van participar a l’àpat col·lectiu que s’hi va fer. Es tractava de reposar forces pel ball folk que va haver-hi a la tarda amb el grup Petita Festa de Carles Belda per tancar la jornada.

L’Esbart Joaquim Ruyra al Palau de la Música

El proper acte que tindrà lloc en motiu del cicle commemoratiu dels 50 anys de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra ens emplaça el proper dilluns 10 de juny al Palau de la Música Catalana. Serà en aquest lloc tan singular on es presentarà el darrer espectacle de l’esbart acompanyat per la Cobla Catalana dels Sons Essencials i produït per Amunt Produccions i l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les comarques gironines.

Es tracta de l’espectacle DAD.EXE: Dret a decidir, executable, del qual ja varem poder gaudir a Blanes en la representació que es va fer el 14 de juliol a la plaça dels Dies Feiners. L’espectacle és una reflexió escènica sobre la identitat i el país i compta amb les creacions de quatre reconeguts coreògrafs catalans: Cesc Gelabert, Joan Serra, Montse Colomé i David Martínez.

Cercavila 01Cercavila 02Cercavila 03Cercavila 04Cercavila 05Cercavila 06Cercavila 07Cercavila 08Cloenda 01Cloenda 02Cloenda 03Cloenda 04Cloenda 05Cloenda 06Cloenda 07Cloenda 08Cloenda 09
Data de realització: 06/04/2013 | Data de la darrera actualització: 06/05/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300