Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal acull una xerrada sobre la Fundació Vicenç Ferrer a Índia.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2013 12:57:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal acull una xerrada sobre la Fundació Vicenç Ferrer a Índia.

La xerrada estava inclosa al cicle de la Setmana Intercultural, que culmina dissabte amb la Festa de la Diversitat que inclourà actuacions i la Mostra Gastronòmica, així com diumenge amb un Torneig de Futbol Solidari.

La Biblioteca Comarcal va allotjar el vespre d’ahir dijous 13 de juny una xerrada inclosa als actes que s’estan organitzant aquests dies en motiu de la Setmana Intercultural, amb l’objectiu que vilatans i visitants coneguin millor la riquesa i diversitat de les diferents cultures que conviuen a Blanes.Presentada sota el títol L’Índia rural i la Fundació Vicenç Ferrer, la xerrada la va encapçalar la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, acompanyada del portaveu de la fundació, Lancy Dodem, així com pel seu representant a Blanes, Tomàs Romero.

Abans d’entrar en matèria, es va projectar el documental Viatge cap a la igualtat, un vídeo que va acostar el públic assistent a la vida d’una jove dàlit, Latha, així com a la de la seva família. A través d’ells, es podia anar descobrint el treball que està desenvolupant la Fundació Vicenç Ferrer des de fa més de 40 anys a Andhra Pradesh, una regió de l’Índia amb una extensió similar a la que té l’estat espanyol, situada a la costa sud-est.

Després de visionar el documental, Lancy Dodem va explicar els principals eixos d’actuació de la Fundació Vicenç Ferrer en aquesta regió del seu país d’orígen: educació, sanitat, persones amb discapacitat, dona, vivenda i ecologia. També va parlar en especial del projecte per apadrinar un nen o nena, així com l’escola d’educació integral que es va posar en marxa fa tres anys a la ciutat d’Anantapur i que des de llavors ha comptat amb el suport de diversos esportistes de reconegut prestigi, entre ells Rafa Nadal, qui precisament presideix una fundació de cooperació.

El centre d’educació integral finançat per la Fundació Rafa Nadal utilitza l’esport amb els nens i nenes per fomentar el seu desenvolupament a través de diverses disciplines esportives. Actualment hi ha més de 200 nens i nenes que practiquen l’esport i assisteixen a classes, i des de llavors ha seguit rebent nombrosos suports, entre ells el del FC Barcelona.

Els actes de la Setmana Intercultural culminaran aquest cap de setmana: dissabte amb la Festa de la Diversitat que inclourà també una Mostra Gastronòmica amb tastets de cuina d’arreu del món. També hi haurà una fira d’entitats blanenques vinculades al món de la cooperació, la solidaritat i la cohesió social, així com actuacions musicals. L’activitat començarà a partir de les 5 de la tarda a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal.

Per últim, diumenge es tancarà el cicle d’activitats amb un Torneig de Futbol Solidari
que s’allotjarà al camp de futbol Pedro Alia Dorado de Ca la Guidó. A partir de les 9 del matí i fins les 3 de la tarda s’enfrontaran en sengles partits de futbol quatre equips formats per combinats de Blanes, Gàmbia, Uruguai i Senegal-Mali.


Data de realització: 06/14/2013 | Data de la darrera actualització: 06/14/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300