Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Gran triomf del músic blanenc Mario Ros a Anvers.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/20/2013 12:30:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Gran triomf del músic blanenc Mario Ros a Anvers.

El músic i compositor ha estat doblement premiat al Concurs Internacional de Composició que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a la localitat belga d’Anvers.

El músic i compositor blanenc Mario Ros ha estat doblement guardonat aquest passat cap de setmana al Concurs Internacional de Composició per Solo de Viola que ha tingut lloc a Anvers (Bèlgica). La peça del compositor titulada À la lisère de la forêt ha rebut el segon premi del jurat, així com i el premi especial del públic.

L’obra de Mario Ros competia amb més de 180 peces presentades per compositors provinents de 40 països diferents. Els premis van ser atorgats el passat dissabte 15 de juny a Anvers, en una cerimònia que va incloure un concert amb les cinc peces que van ser seleccionades per a la gran final, a banda de la del compositor blanenc: Village Impressions, Insomnia, Lullaby i Move.

La sala Oppus 4 d’Anvers va acollir el concert del final del concurs i l’intèrpret va ser el músic Vincent Hepp, mentre que pel que pel que fa als membres del jurat del certamen han estat Bart Bouckaert, Luc Van Hove, Marc Verhaegen i Wilfried Westerlinck.

El Concurs Internacional de Composició per Solo de Viola està organitzat per la prestigiosa Societé Royale d’Harmonie d’Anvers fundada l’any 1814, que manté fins al darrer moment l’anonimat dels autors de les peces que accedeixen al certamen. D’aquesta manera, tant el jurat com el públic decideixen i trien els guardonats en funció exclusivament de la música.

Mario Ros va realitzar els seus estudis de composició amb Constança Capdeville i Carles Guinovart, i també ha assistit a cursos especialitzats impartits per Claude Helffer i Ivan Fedele, entre d’altres. L’any 1994 va obtenir el Premi d’Honor de Composició de Grau Superior al CSMMB (Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona) i al llarg de la seva trajectòria ha guanyat, entre d’altres, el Premi Frederic Mompou amb l’obra Bréhart i l’any 2002 el Concurs Internacional de Composició a Camilo Togni amb la seva obra Graduale a Brescia, Itàlia.

Entre les seves obres destaca Le promeneur (2000-01) per a orquestra, que va ser estrenada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo. També ha fet col·laboracions amb artistes d'altres disciplines com l'obra per a piano Über den Himmel(2001), escrita a propòsit de la presentació de l'escultura Der Himmel über Berlin de Fèlix Atmetlla, i la música del curtmetratge Duel del cineasta blanenc Jaume Pujades (2003).

Les seves obres han estat interpretades arreu d'Espanya, Europa, Argentina, així com a Nova York. Com estudiós del serialisme, ha realitzat un estudi en profunditat de Webern i de la música del segle XX en general, treballs sobre els que ha publicat diversos articles i ha donat conferències.Data de realització: 06/20/2013 | Data de la darrera actualització: 06/20/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300