Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de les Jornades de Creativitat d'Aula Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2013 01:51:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AulaBlanes Èxit de les Jornades de Creativitat d'Aula Blanes.

Aquest dies 2 i 3 de juliol ha tingut lloc a la biblioteca comarcal de Blanes les segones Jornades Pedagògiques d'Estiu, han estat organitzades per Aula Blanes i han tractat sobre la Creativitat.

Laia Bedós i Jordi Gaitan han estat els encarregats de donar contingut a la sèrie de tallers que s'han proposat als assistents de les jornades.

Es tractava d'una experiència de divulgació de coneixement a nivell pràctic, i durant els dos dies s'ha apropat al concepte de creativitat des de la perspectiva del pensament, de l'art i de la consciència.

Jordi Gaitan, formador de formadors, ha proposat activitats lligades sobre pensament creatiu i l'acció educativa per la creativitat. Tallers de pensament irradiant i pensament lateral on s'oferien tècniques amb mapes mentals i raonaments de divergència han servit per donar pas a pràctiques dedicades al foment de la creativitat en els altres. Conceptes com l'aprenentatge per problemes, la detecció dels supòsits limitants, la fragmentació de l'observació i de l'acció, o tècniques de decisió en grup, entre altres, han donat cos teòric a les propostes dels tallers.

L'artista plàstica Laia Bedós ha dirigit els tallers dedicats a l'acció i el procés creatiu. La pintura ha servit com a excusa per aprofundir de forma gradual fins l'estat creatiu que la ment necessita per a crear de manera lliure. Conceptes i tècniques de sensibilitat i preparació del cos, generació de l'espai i el clima, estratègies de desinhibició, pautes per trobar punts d'entrada a l'acció creativa i l'aprofitament de la improvisació, s'han donat en la pràctica de les activitats proposades.

Unes jornades esplèndides que han confirmat la capacitat de divulgació que ofereix compartir coneixement des de la pràctica.

Data de realització: 07/04/2013 | Data de la darrera actualització: 07/04/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300