Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Lliurament Premis 41è Quillat de Fotografia 2013 de l’AFIC


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2013 06:36:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Lliurament Premis 41è Quillat de Fotografia 2013 de l’AFIC

Les 10 fotografies premiades a cada secció i les 40 finalistes estan exposades a Casa Saladrigas, on també s’ha reservat un espai per homenatjar Joaquim Robert, soci fundador de l’AFIC

Casa Saladrigas va allotjar dissabte passat l’acte de lliurament de premis de l’edició del 2013 dels premis Quillat, que un any més ha organitzat l’AFIC, l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. El guanyador de la 41a edició del concurs ha estat Enrique López-Tapia amb un total de 5 fotografies; 1 premiada i 4 finalistes; mentre que a la categoria social el guanyador ha estat Lorenzo Zitta amb un treball finalista.

El jurat composat per José Antonio Andrés, Martín Gallego i Joan Guillamat va emetre a mitjans del passat mes de juny el veredicte del concurs fotogràfic digital, una tasca que des de l’entitat expliquen que va ser realment difícil, sobretot en algunes seccions en què va costar decidir els guanyadors. Des de l’AFIC s’ha fet un balanç positiu de l’actual edició dels prestigiosos premis de fotografia, que han registrat una bona participació i una excel·lent qualitat dels treballs presentats.

A banda de la presidenta de l’AFIC, Glòria Sánchez, l’acte de lliurament de premis el van encapçalar entre d’altres la regidora de Cultures i Festes, Lara Torres, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui després de felicitar els guanyadors i guanyadores, també va fer un agraïment especial envers l’entitat organitzadora. L’alcalde va explicar que és un orgull tenir a Blanes entitats com l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica, perquè sempre estan al peu del canó, tant quan hi ha recursos com quan no n’hi ha i, en aquest sentit, va remarcar que és una qualitat que els honora.

Coincidint amb el lliurament de premis, també es va fer la inauguració de l’exposició que s’allotja a Casa Saladrigas i que recull les 40 fotografies finalistes així com les 10 premiades a cada secció: mar, natura, paisatge, retrat, street, arquitectura, bodegó, esports, fotografia experimental i macro.

Fent un recorregut per les sales de l’exposició és fàcil d’entendre la dificultat que ha tingut el jurat qualificador, ja que la contemplació de cada treball submergeix l’espectador en un univers paral·lel, una finestra oberta a la creativitat on es poden descobrir milers de matisos.

Homenatge a Joaquim Robert, soci fundador del’AFIC

A la planta de dalt hi ha les fotografies de la categoria social, que ocupen les dues estances de la segona planta de Casa Saladrigas, on l’al·licient afegit és que sovint es coneix l’autor dels treballs que s’hi troben.

El visitant que s’acosti a aquesta segona planta i entri a la sala més espaiosa, la que està oberta al mar de Blanes, trobarà un racó dedicat a un dels socis fundador de l’AFIC que ens va deixar la setmana passada, Joaquim Robert. Des de l’entitat fotogràfica se li ha volgut retre un homenatge que està obert a la participació de qui tingui instantànies del fotoperiodista amb alguna de les grans passions que tenia.

L’exposició es podrà visitar fins el 3 d’agost a Casa Saladrigas. D’altra banda, per poder veure les fotografies premiades i finalistes, també es pot fer a través d’aquest enllaç: http://www.aficblanes.com/website/galeria_fotos.asp?id=9Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/09/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300