Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les noves instal·lacions del Club de Vela Blanes s’inauguraran per la Festa Major 2014.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2013 11:10:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ClubVelaBlanesLes noves instal·lacions del Club de Vela Blanes s’inauguraran per la Festa Major 2014.

Hi ha el compromís de l’entitat que els treballs no interferiran durant el període més fort de la temporada turística, per això ara s’estan fent tasques de preparació de cara a la tardor.

Ara fa un any el Club de Vela Blanes va obtenir l’adjudicació del concurs per a la gestió de la dàrsena esportiva del port per part de la Generalitat i, per tant, s’encarregarà de la seva gestió durant 25 anys. Per optar a aquesta adjudicació, el club va presentar un projecte que aquest 2013 ha començat a fer-se realitat.

El projecte de millora, que es vol tenir enllestit d’aquí a un any, inclou actuacions per valor de gairebé 8 milions d’euros. Els punts més destacats contemplen la renovació dels amarratges més antics per adequar-los a les mides que han passat a tenir avui dia les embarcacions –molt més grans-, així com l’ampliació de les instal·lacions de terra per donar més amplitud a l’Escola de Vela i acollir una zona de gimnàs i spa.

Una altra característica destacada és la integració que es farà entre la ciutat i el port, amb 5 vies de comunicació. En aquest sentit, una de les vies principals serà una passera de vianants d’ús públic adossada a la zona de la platja que confluirà en una placeta amb un mirador que enllaçarà amb el futur nou lloc d’atracament dels creuers turístics. Una altra via de comunicació –especialment pensada per a les persones amb mobilitat reduïda- serà un ascensor que comunicarà l’esplanada amb el nivell de dalt del passeig.

Les obres, que van començar tot just el passat mes de maig, s’han concentrat ara en efectuar tasques de preparació a la dàrsena de cara a la represa dels treballs més intensos que es reprendran a la tardor. Això és perquè el Club de Vela Blanes s’ha compromès amb l’Ajuntament de Blanes perquè el ritme de construcció no interfereixi el període més fort de la temporada turística al municipi. Del què es tracta és que no es produeixin cap dels 3 tipus de contaminació més usuals: ni sonora, ni de pols ni que embruteixin les aigües de bany.

L’objectiu que es vol aconseguir és que les noves instal·lacions del Club de Vela Blanes estiguin enllestides de cara a l’estiu de l’any vinent, de manera que la inauguració es faria coincidint amb la celebració de la Festa Major de Santa Anna de l’any 2014.

Treballar en multi-tasca en diversos fronts a l’hora

Per assolir aquesta fita i per explicar com l’aconseguiran, ahir va tenir lloc una roda de premsa que van encapçalar el president del CV Blanes, Amadeu Nualart; el gerent del CVB, Carles Ramos; l’enginyer responsable del projecte i director d’obres, Jordi Sorkau; i el cap d’enginyeria de l’empresa adjudicatària de les obres, COPISA –Constructora Pirenaica S.A.-, Jordi Blasi.

La principal clau per aconseguir que uns treballs que comptaven amb un termini d’execució de 14 mesos puguin passin a estar enllestits en 10 ½ mesos és la coordinació de dos grups de treball simultanis que feinejaran en àmbits diferents a l’hora. D’aquesta manera, un dels grups de treball farà l’obra civil i l’altra s’encarregarà de les edificacions.

D’aquesta manera, al treballar en diferents fronts a la vegada, es garantirà que pugui complir-se un altre dels compromisos adquirits amb l’Ajuntament de Blanes: que les obres no coincideixin amb més d’un estiu. Les primeres tasques que s’han tirat endavant fins ara ha estat enderrocar l’antic espatller on hi haurà la futura passera de vianants, així com el mur de l’alineació de ponent.

Ara, la grua de gran alçada que feineja al moll central des de principis de juliol està preparant la banqueta d’escullera on, de cara al setembre, es construirà un mur de formigó. Per aquests treballs farà falta que diàriament aboquin aquest material el contingut de 16 cubes de formigó durant un període que es pot allargar entre 1 ½ i 2 mesos.

A banda de les passeres que s’instal·laran amb pilotatge per la nova zona d’amarraments que hi haurà en aquest moll central, al seu extrem s’hi traslladarà la benzinera que està situada a la zona que s’utilitzava per a tasques de reparació mecàniques, actualment desmantellada. D’altra banda, al moll central també hi haurà una nova edificació que inclourà serveis de marineria així com una pèrgola exterior que s’ha projectat perquè sigui un espai agradable i lúdic, per a ús social.

Un club esportiu nàutic de 5 estrelles

Els responsables del Club de Vela Blanes s’han mostrat il·lusionats en que, quan el nou projecte sigui una realitat, les millores que s’hauran aconseguit contribuiran encara més a revaloritzar la històrica entitat nàutica. En aquest sentit, el gerent del CV Blanes, Carles Ramos, explica: “Si prenem com a referència les estrelles que qualifiquen la categoria dels hotels, podem dir amb total seguretat que quan les obres estiguin enllestides el Club de Vela Blanes experimentarà un salt qualitatiu que farà que sigui de 5 estrelles de luxe”.

Actualment l’entitat compta amb uns 600 socis i uns 300 amarratges, una quantitat que amb els nous treballs no creixerà en nombre, però en canvi si que ho farà en metres quadrats d’ocupació de l’aigua. És a dir: n’hi haurà més per embarcacions de gran eslora. Del total d’amarraments, gairebé 200 són de titularitat, una 70ena de propietat per llogar i 39 de lliure ús.

Data de realització: 07/19/2013 | Data de la darrera actualització: 07/19/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300