Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart ofereix l’espectacle “Ballem els 50”.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2013 01:18:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart ofereix l’espectacle “Ballem els 50”.

En motiu dels 50 anys de l’esbart Joaquim Ruyra, l’actuació inclosa a la Festa Major va ser encara més especial que altres anys i va comptar amb els 70 balladors que hi ha actualment.

L’Escenari Festa Major va acollir la nit d’ahir dilluns un ingredient que mai no falta a Blanes coincidint amb aquest cicle festiu però que, en aquesta ocasió, tenia una celebració afegida. Presentada sota el títol Ballem els 50, en motiu del primer mig segle de vida que compleix enguany aquesta entitat, l’esbart va oferir una actuació diferent a les habituals, retornant una mica als orígens.Per aquest motiu, ahir el nombrós públic que es va aplegar a la plaça dels Dies Feiners va tenir la ocasió de veure plegats dalt l’escenari els 70 nois i noies de totes les edats que composen l’esbart: des del cos de dansa principal fins els menuts de l’escola, passant pels diferents grups que hi ha actualment en dansa.

D’aquesta manera, els espectadors van tenir una mostra, una radiografia molt completa de l’activitat que es fa actualment en aquesta entitat en constant evolució i canvi. Al llarg de la nit, es van anar intercalant les actuacions del cos de dansa amb les d’aquells dansaires que, a mesura que van creixent, van incorporant nous balls.


Des de la patum fins el cos de dansa principal

Així, el grup mitjà va oferir el Contrapàs de Blanes com a segon ball de la vetllada. Especialment aplaudits van ser els menuts de l’esbart, primer el grup benjamí, amb la dansa que duia per nom Ton pare balla el drac. Els aplaudiments van pujar de nivell amb la canalla més petita, que l’esbart anomena la patum, i que van oferir una divertida interpretació d’en Jan petit com balla.

Més elaborada va ser la interpretació del grup infantil, amb El ball de la Civada, i darrera d’ells el grup cadet va continuar pujant el nivell amb el ball de La Ratolinesa. El repàs als grups més joves de l’esbart es va tancar amb el juvenil i les Danses de la Vall d’Aran.


Pel que fa al cos de dansa, va oferir per encetar la nit la rumba que correspon a l’espectacle DAD.EXE; Dret a Decidir Executable. Una mica més endavant, els dansaires van regalar els ulls i les oïdes dels espectadors amb la música de Marcel Casellas de la peça Platja del Far. Més colpidora va ser en canvi la continguda tristor que s’amaga darrera la Dansa del Mortitxol”, popular d’Alacant, que també es coneix com la Dansa del Velatori. És un ball per superar la tristesa, en aquest cas, per la mort d’un nadó.

Per últim, Ballem els 50 es va tancar amb el Ball Pla que també correspon a l’espectacle DAD EXE. Ahir, però, els dansaires van voler oferir aquesta darrera peça en homenatge al coreògraf Joan Serra, que ens va deixar el passat 4 de juliol, ja que una de les seves darreres contribucions va ser precisament al l’espectacle DAD.EXE.

Data de realització: 07/23/2013 | Data de la darrera actualització: 07/23/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300