Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple aprova vetllar per la protecció del PNIN de Pinya de Rosa.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/31/2013 01:42:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple aprova vetllar per la protecció del PNIN de Pinya de Rosa.

La sessió plenària també va aprovar tancar un acord amb SABA per compensar-la per l’aplicació de l’”hota gratuïta” pels contribuents i el canvi de tarificació que es va fer al 2007.

El ple de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir a la nit va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics tant la inclusió a l’ordre del dia per urgència com el contingut d’una moció presentada en nom de l’Associació Pinya de Rosa. La proposta d’acord contempla encarregar als serveis tècnics municipals les accions que siguin necessàries per evitar que es facin més actuacions a l’espai protegit a l’espera que s’aprovin els drets i usos que ha de definir el Pla d’Usos que ha de redactar la Generalitat.

Un altre dels punts destacats de la sessió plenària va aprovar tancar un acord amb SABA, la concessionària del pàrking soterrat del passeig de mar. L’empresa reclamava 1’5 M€ pel perjudici que afirma que li ha suposat l’aplicació de la primera hora gratuïta pels contribuents, així com pel canvi de tarificació d’hores a minuts que va entrar en vigor l’any 2007.

Per compensar-ho, s’han acordat bàsicament 3 punts:

- Durant els 3 mesos d’estiu i el període de 10 dies de setmana santa hi haurà un increment de les tarifes del 20% al pàrking soterrat.

- Els titulars de les targetes del contribuent gaudiran d’un descompte del 20% durant tot l’any, inclosos els períodes abans esmentats.

- SABA efectuarà al seu càrrec una remodelació en profunditat dels serveis d’utilització conjunta que hi ha a l’entrada del pàrking soterrat per un import de 15.000 euros aproximadament, abans de la Setmana Santa de l’any vinent.

Tant EUiA-ICV com el PPC i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, van coincidir en votar en contra perquè consideren que s’està desmotivant els visitants que vulguin venir a Blanes. Per la seva banda, l’alcalde va rebutjar aquestes crítiques -lligades a l’aplicació del nou concurs de zones blaves- i va recordar que hi ha alternatives, mentre que des de CiU es va recolzar la proposta explicant que, si bé era millorable, es considera prou òptima.

Aprovació Compte General 2012 i 5 Mocions

El primer punt inclòs a l’ordre del dia del ple municipal va ser l’aprovació del Compte General del 2012, que va prosperar amb els vots a favor del PSC i CiU, i els vots en contra de la resta de grups. A la part de control es van tractar 5 mocions. La primera, la van presentar EUiA-ICV i la regidora no adscrita en representació de la CUP Blanes per permetre la participació ciutadana de les entitats als plens i es va aprovar amb els vots a favor dels proponents, les abstencions del PSC i CiU i els vots en contra del PPC.

La proposta d’acord d’EUiA-ICV sobre l’homenatge a la División Azul que va encapçalar la delegada del govern de l’estat espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, es va aprovar amb els únics vots en contra del PPC. Per la seva banda, la moció presentada per CiU en defensa dels clubs esportius amateurs catalans perquè contemplin la seva singularitat en matèria de seguretat social es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics.

La moció presentada per CiU i ICV-EUiA per a l’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, es va aprovar amb l’únic suport de la regidora no adscrita i els vots en contra tant del PSC com del PPC. Per últim, la darrera proposta d’acord, presentada per EUiA-ICV per declarar la il·legitimitat d’una part del deute de l’Ajuntament de Blanes, es va aprovar per unanimitat.Data de realització: 07/31/2013 | Data de la darrera actualització: 07/31/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300