Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

19è Concurs Fotogràfic Focs i Festes i Exposició Realment, de Carles Piqueras.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2013 02:25:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2013_F19è Concurs Fotogràfic Focs i Festes i Exposició Realment, de Carles Piqueras.

Casa Saladrigas acull aquests dies les fotografies guardonades al Concurs Focs i Festa 2013 i els quadres de l’artista guixolenc Carles Piqueras recollits a l’exposició “Realment”.

Dissabte passat es va inaugurar a Casa Saladrigas l’exposició que recull els treballs guardonats al Concurs Fotogràfic Focs i Festa d’aquest 2013, així com una selecció de les instantànies presentades. En l’apartat de Focs d’Artifici el primer premi, de 150 €, ha estat per Francesc Carrion, de Blanes. Els dos premis finalistes dotats cadascun d’ells amb 75 € han estat per Susana Giménez, de Barcelona, i per Joan Membrives, de Palafolls.

Precisament ha estat aquest darrer fotògraf, Joan Membrives, qui també ha guanyat el primer premi en l’apartat de Festa Major, dotat amb 150 €. En aquest mateix apartat els dos premis finalistes dotats amb 75 € cadascun han estat per Josep Ma Ciurana i Xavi Llop, tots dos de Tordera.

Enguany, en què el concurs ha arribat ja a la seva 19ena edició, hi ha hagut 31 participants: 18 ho han fet en l’apartat de focs i 13 en el d’activitats de la festa major. En aquest darrer apartat, l’espectacular correfoc per festejar el desè aniversari de la Colla de Diables Sa Forcanera ha estat l’acte més retratat, i de fet les tres fotografies guardonades van ser fetes aquell dia.

Organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, l’acte inaugural es va fer coincidint amb el lliurament dels premis i distincions que preveu el concurs.

En representació de l’AFIC es va adreçar al públic assistent Marc Reixach, qui va destacar l’excel·lent qualitat dels treballs presentats enguany. Tots seguit l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va agrair la feina d’aquesta entitat blanenca que, un any més, ha fet possible poder organitzar el concurs.

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, es va encarregar d’anar lliurant els premis en metàl·lic als diferents guardonats al certamen, que finalment van posar tots junts per a una foto de grup.

1premi_festes_2013_JOAN_MEMBRIVESfinalista_focs_2013_FOCS_JOAN_MEMBRIVESFrancesc Carrin_Primer premiJosep Maria Ciurana_finalista festesSusana Gimenez_finalista focsXavi Llop_finalista festes


Exposició Realment, de l’artista guixolenc Carles Piqueras

Acompanyant aquesta mostra fotogràfica, a la primera planta de Casa Saladrigas s’hi allotja aquests dies una exposició del pintor guixolenc Carles Piqueras que es presenta sota el títol Realment. Es tracta d’una selecció de la seva producció feta al llarg de diferents anys, tant en pintura com en dibuix.

La mostra es va inaugurar divendres passat, comptant amb la presència de l’artista, així com familiars i amics que no es van voler perdre la ocasió de repassar amb ell els quadres que la composen. L’acte inaugural el va encapçalar l’alcalde accidental, Nicolás Laguna.

L’exposició retrospectiva inclou temàtiques i estils diversos, com per exemple paisatges naturals i urbans que ens traslladen tant a Sant Feliu de Guíxols com a Nova York. Però potser els què criden més l’atenció per la seva força són uns colpidors i expressius retrats de personatges guixolencs que formen part del seu recull titulat Serrans i Jurioles de l’any 2008.

Les seves obres s’han pogut veure principalment allotjades en sales d’arreu de comarques gironines, així com a Barcelona i puntualment a Alemanya. Si bé és la primera vegada que arriba al municipi blanenc amb una exposició individual, alguns dels seus quadres ja els van poder veure a Blanes formant part d’una mostra col·lectiva del grup Salt al Buit l’any 1987.

L’exposició de Carles Piqueras es podrà visitar fins al 31 d’agost, mentre que la mostra fotogràfica del concurs focs i festa serà a Casa Saladrigas fins al 7 de setembre. Totes dues mostres obren al públic els dimarts i dimecres de 10 a 13 i els dijous, divendres i dissabtes de 10 a 13 i de 17 a 20 h.

Expo Carles Piqueras 1Expo Carles Piqueras 2Inauguracio 2Inauguracio 3InauguracioQuadre BCN - okQuadre Nova YorkQuadres Retrats 1Quadres Retrats 2 - ok


Data de realització: 08/14/2013 | Data de la darrera actualització: 08/14/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300