Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Oficina de Català ofereix 14 cursos per a adults durant el curs 2013-2014.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/09/2013 01:25:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Oficina de Català ofereix 14 cursos per a adults durant el curs 2013-2014.

L’any passat van participar prop d’un miler d’alumnes als cursos de català de Blanes. Les inscripcions es faran del 9 al 24 de setembre i les classes començaran a l’octubre

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha iniciat avui dilluns les matriculacions per al curs 2013-2014. Les diferents opcions cobreixen una àmplia i variada oferta de cursos de català per a adults que abraça tots els nivells de llengua establerts en el Marc Comú Europeu de Referència.

Més concretament, durant el primer quadrimestre del curs, l’Oficina de Català de Blanes ofereix catorze cursos presencials de diferents nivells: des del bàsic, que és d’acolliment lingüístic, fins al nivell superior (nivell D). També hi ha cursos de nivell elemental, intermedi i de suficiència. D’altra banda, hi ha la possibilitat de fer cursos semipresencials dels nivells intermedi i suficiència, així com d’estudiar el nivell superior a distància. A més a més, s’expedeixen certificacions oficials per acreditar els nivells assolits i les hores de docència.

El curs passat, en què també es van impartir 14 cursos, l’Oficina de Català de Blanes va atendre 977 alumnes, dels quals 545 eren nascuts a l’estranger, 266 eren nascuts a Catalunya i 166 arreu de l’Estat espanyol, una mostra de la varietat de nivells i de les possibilitats de formació que s’ofereixen. Pel que fa als alumnes d’origen estranger, n’hi havia de nacionalitats ben diverses, sobretot d’Amèrica del Sud, però també de Gàmbia, Senegal, el Marroc, Romania, Alemanya i altres països d’Europa.

Les matriculacions dels cursos de català 2013-2014 que han començat avui es faran a la Casa de la Cultura fins al 24 de setembre cada matí laborable de 9.30 a 14.00 h, així com les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 17 a 19 h. Pel que fa a la ubicació de les classes, que començaran a impartir-se de cara a l’octubre, se’n faran tant a la seu de l’Oficina de Català (a la Casa de la Cultura) com a l’antiga escola SAFA, a la carretera de l’Estació.

Preus dels cursos amb reduccions del 50% i el 70%

El preu dels cursos varia segons el grau de dificultat i les característiques. A més a més, hi ha reduccions del 50% i el 70% en funció de diverses situacions que es puguin acreditar. Així, poden sol·licitar reduccions del 50% del preu de la matrícula els jubilats i pensionistes, els membres de família nombrosa general i monoparental de categoria general i les persones que tenen una discapacitat reconeguda del 33% o més. D’altra banda, les persones que es poden beneficiar d’una reducció del 70% del preu de les matriculacions són els aturats, els membres de família nombrosa especial i els membres de família monoparental de categoria especial.

Tots els cursos començaran el 7 i 8 d’octubre, i finalitzaran el 3 i 4 de febrer de 2014, llevat del nivell D que, com que és anual i de 90 hores, començarà el 4 d’octubre i acabarà el 13 de juny. Hi haurà un segon període de matrícules per al quadrimestre febrer-juny 2014 les dues.

Per a més informació sobre cursos i horaris, es pot consultar a la xarxa: www.cpnl.cat/blanes o bé al telèfon 972 358 555 de l’Oficina de Català, situada al carrer de Jaume Arcelos número 7 i a l’adreça de correu electrònic catala@blanes.cat

Data de realització: 09/09/2013 | Data de la darrera actualització: 09/09/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300