Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Actes Institucionals de la Diada a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/11/2013 01:01:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Actes Institucionals de la Diada a Blanes

La principal novetat ha estat la hissada de la senyera que s’ha fet avui al matí al balcó de l’Ajuntament després de la ofrena floral davant el monument a Lluís Companys

Aquest matí s’han celebrat a Blanes els actes institucionals en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A les 11 del matí, davant el monument a Lluís Companys, s’ha fet l’ofrena floral que ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat dels portaveus dels grups polítics amb representació municipal i membres del consistori.


Tot seguit, la comitiva s’ha traslladat al passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, on ha tingut lloc la principal novetat de la Diada d’enguany. L’acte més emblemàtic que des de fa més de 20 anys se celebrava en aquest indret a la tarda, s’ha avançat a 2/4 de 12 del migdia i s’ha canviat el seu contingut. Així, enlloc de fer la baixada de la senyera, s’ha hissat perquè onegi presidint el balcó principal de l’Ajuntament en solitari.

Un agent de la Policia Local de Blanes s’ha encarregat de pujar la senyera mentre, simultàniament, se’n desplegaven dues altres de grans dimensions des del terrat de dalt de l’edifici consistorial fins al terra, acompanyat per la interpretació del Cant dels Segadors. L’acte més solemne de la celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya també l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com d’agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra en formació.

Respecte el canvi en els actes institucionals que s’han fet en motiu de l’11 de Setembre, Josep Marigó ha recordat: “Ja feia anys que la idea de celebrar la Diada Nacional de Catalunya baixant la senyera, i no hissant-la, no ens acabava de fer el pes. Una altra qüestió era que, al fer-se a la tarda, quedava molt deslligada de l’ofrena floral del matí. Per això, enguany varem decidir que era el moment de fer el canvi. Si així hem facilitat que la ciutadania pugui participar en altres actes com la cadena humana de Via Catalana, doncs benvingut”.


Els actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes continuaran a la tarda, a la plaça 11 de setembre. A partir de les 4 hi haurà diversos inflables per a la canalla, i a 2/4 de 8 del vespre una audició de sardanes a càrrec de la Cobla El Salt de la Nina, formada expressament per a la ocasió.

Segona edició de la Fira de Sabors Catalans i Actes Populars

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya es va encetar ahir dimarts. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya han unit esforços per co-organitzar plegats diverses activitats. El fil conductor de tot seguit ha estat la segona edició de la Fira Sabors Catalans.

Emplaçada al passeig Cortils i Vieta, ahir al matí la mostra es va poder visitar amb tota normalitat. En canvi a la tarda la pluja que va caure primer en forma de tempesta i després de manera intermitent, va deslluir un xic l’esdeveniment, si bé així que amainava, tornava a omplir-se de públic el recinte firal.

Va ser precisament a causa de la pluja que es van haver d’alterar les actuacions previstes. Així, la música de la banda itinerant La Clown Band va haver de sonar una hora més tard del que estava previst, animant la vintena de parades instal·lades, mentre que a les 8 del vespre la pluja que tornava a caure va obligar a suspendre la cantada d’havaneres amb el grup La vella Lola. Per contra, avui al migdia s’ha pogut celebrar un espectacle infantil i tallers per a la mainada, a càrrec del grup JAC, Joves Artistes Colomencs.Data de realització: 09/11/2013 | Data de la darrera actualització: 09/13/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300