Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença la Temporada Baixa de la recollida de residus.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2013 01:03:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comença la Temporada Baixa de la recollida de residus.

A partir del 16 de setembre, el servei de recollida “Porta a Porta” que es fa a la zona Centre i al barri del Puig de la Dona passarà a ser altern entre les fraccions de resta i d’orgànica.

El pas a la segona quinzena del mes de setembre farà que a partir del 16 de setembre es canviï la temporada alta del servei de recollida d’escombraries que es va posar en marxa a mitjans de juny, ja que a partir d’ara començarà la temporada baixa. La variació més destacada d’aquest pas de temporalitat és que la recollida selectiva porta a porta que s’efectua a la zona centre i al barri del Puig de la Dona passarà a ser alterna pel que fa a les fraccions de resta i d’orgànica. En temporada alta, del 15 de juny al 15 de setembre, les dues fraccions es recullen diàriament.

A partir del dia 16, la brossa orgànica es recollirà dilluns, dimecres, divendres i dissabte, mentre que la resta es farà els dies restants, és a dir: dimarts, dijous i diumenge. Els cubells i les bosses s’han de treure a l’exterior de les vivendes de 20 a 22 h i, per tant, cal recordar que l’endemà que s’hagi dipositat el cubell de l’orgànica s’ha de recollir al matí. També és convenient recordar que a partir de les 22 h els camions del servei comencen a fer el recorregut, de manera que si es diposita la bossa després d’aquesta hora és corre el risc que es quedi sense recollir.

Des de l’Ajuntament de Blanes, s’ha demanat la col·laboració ciutadana perquè es respectin els dies en què s’han de treure els dos tipus de deixalles, així com l’horari per treure les bosses. En aquest sentit, també s’ha recordat que es continuarà inspeccionant el contingut de les bosses per comprovar que es correspon amb el tipus de residu que toca aquell dia. Els veïns que ho incompleixin s’exposen a multes que habitualment solen ser de 150 € per a faltes lleus –treure la bossa amb contingut de deixalla fora del dia que toca-, que són les més comunes respecte el total que s’han imposat fins ara.

Nova Ordenança Municipal de Neteja i Recollida de Residus al 2014

Actualment s’estan fent els darrers passos administratius perquè a partir de l’1 de gener de l’any 2014 entri en vigor la nova Ordenança Municipal de Neteja i Recollida de Residus que, entre d’altres canvis, preveu que les sancions puguin anar des dels 120 € fins als 30.000 €. A l’hora d’imposar les sancions, els tècnics demostren la propietat d’una bossa d’escombraries obrint-la i cercant al seu interior algun tipus de document que pugui acreditar la procedència de les deixalles, com per exemple una carta adreçada al titular d’una vivenda.

Neteja Viària Mecanitzada

Pel que fa a d’altres temes relacionats amb aquest àmbit, durant aquest mes de setembre està previst que s’acabin de prendre decisions respecte la neteja viària a una zona molt concreta del municipi. Els darrers mesos es va posar en marxa un nou sistema de neteja mecanitzada a dos barris colindants: Els Pins i La Plantera.

La prova pilot que es va posar en marxa al febrer i que es va estar fent fins a principis d’estiu ha estat valorada de manera molt positiva, tant per part de l’Ajuntament com pels veïns de la zona, pels bons resultats obtinguts. Tant és així, que els veïns del barri del Racó d’en Portas –que està a tocar d’aquests dos barris- van demanar fa uns mesos a l’Ajuntament de Blanes que també se’ls inclogués a la prova pilot, una possibilitat que s’haurà de decidir durant els propers dies.

En cas que la ciutadania vulgui informar-se sobre algun aspecte relacionat amb el servei de recollida d’escombraries i neteja viària que l’Ajuntament de Blanes efectua a través de l’empresa Nora, Serveis Mediambientals, poden fer-ho a través de dos telèfons de contacte: 902 420 092 i 972 331 718.
Data de realització: 09/13/2013 | Data de la darrera actualització: 09/13/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300