Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

31 anys de Rialles Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/17/2013 07:48:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

31 anys de Rialles Blanes

En motiu d’aquest aniversari, la Biblioteca Comarcal allotja diversos actes, així com una exposició que inclou cartells d’alguns dels 376 espectacles de tots aquests anys

Rialles Blanes es va donar a conèixer amb el seu primer espectacle el 14 de novembre de 1982. 31 anys més tard, l’entitat continua ben activa, i més encara aquests dies de setembre perquè, com és habitual, és quan reprèn una nova programació coincidint amb l’inici del curs escolar.

Aquesta tardor ho farà més concretament el proper diumenge 29 de setembre amb el conte de “Hansel i Gretel”, a càrrec de “La Roda Produccions”.

Promocionem la cultura, fomentem la lectura

Per celebrar les més de tres dècades de vida, Rialles Blanes ha estat l’entitat convidada per participar al cicle “Promocionem la cultura, fomentem la lectura” que la Biblioteca Comarcal fa periòdicament. Així, durant tot el setembre es pot visitar una exposició allotjada al vestíbul, i s’han organitzat diverses activitats com la que va tenir lloc divendres passat: una hora del conte força diferent a les habituals.


D’altra banda, el proper dissabte 21 de setembre, des 11 a 13 h, hi haurà un Taller de Maquillatge a càrrec de les voluntàries de Rialles i el dissabte 28 setembre hi haurà un Taller de Titelles a partir de les 11 del matí, amb els personatges de “Hansel i Gretel” que protagonitzen l’estrena de temporada de Rialles l’endemà diumenge al Teatre.

Prop de 400 espectacles amb 80.000 espectadors

Durant 31 anys, Rialles Blanes ha portat a la vila més de 376 espectacles, que han estat gaudits per unes 80.000 persones. S’han repartit 3.400 fulletons a cada sessió i cada any s’han arribat a obsequiat uns 200 regals per premiar l’assistència de la canalla.

La companyia que ha vingut a Blanes en més ocasions és la “Dreams Teatre”, amb 18 representacions; “L’estenedor” ho ha fet 11 vegades, Àngel Daban 8, Marcel Gros 6 i la Companyia ínfima La Puça 5. Qui també s’ha prodigat força a Blanes és el Mag Lari, que ha portat aquí diversos muntatges.

Més de 150 voluntaris

El simbòlic acte inaugural que divendres passat va donar el tret de sortida als actes d’aniversari el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. Val a dir que Marigó també tenia un motiu personal per assistir-hi, ja que durant molts anys va estar vinculat a Rialles com a voluntari.

Al llarg de 31 anys, el què ha ajudat a mantenir viva la flama de Rialles Blanes han estat precisament els més de 150 voluntaris que s’encarreguen d’organitzar una programació estable de teatre familiar amb espectacles per a infants i joves.

La programació es fa triant els espectacles que més encaixen en els objectius de l’entitat dins l’oferta de les companyies professionals, i que s’escullen amb criteris pedagògics i de qualitat.

Hora del Conte amb els membres de Rialles

La base de tot plegat, de l’entreteniment pur, no és altra que explicar una història que capti l’atenció i l’interès de l’audiència. Divendres passat, les integrants de Rialles Blanes van encarregar-se d’oferir a la mainada tres contes narrats per elles mateixes.


Primer Maria del Vilar Puig va explicar dos contes, el segon d’ells basat en un text de Joaquim Ruyra, “Les senyoretes del Mar”. I per últim, la tercera narració va anar a càrrec de diverses voluntàries ajudades per la canalla que omplia la sala. El conte s’inspirava en els personatges d’en Bla i la Nes, als quals s’hi van afegir d’altres personatges fantàstics.Data de realització: 09/17/2013 | Data de la darrera actualització: 09/17/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300