Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

117 participants a la Pedalada 2013 de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2013 11:23:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

117 participants a la Pedalada 2013 de Blanes.

L’activitat es va fer ahir diumenge simultàniament a diversos municipis catalans sota el lema “Aire Net – Fes el Pas” en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, la Pedalada 2013 que es va fer ahir diumenge va comptar amb un total de 117 participants. Els ciclistes van fer una ruta amb bicicleta que va transcórrer pel nucli urbà del municipi i els camins dels afores, després que va tenir el seu punt de sortida i arribada al passeig de Mar.

Com a cloenda de la Pedalada 2013 es va donar a conèixer a tots els participants l’estalvi de CO2 (el principal causant de l’efecte hivernacle) que es va aconseguir al fer el recorregut amb bicicleta, comparat amb el que hagués suposat fer-ho amb un vehicle motoritzat: 197 quilos.

Altres dades relacionades que també van conèixer els ciclistes van ser els 696 mil·ligrams d’emissions de NO (òxids de nitrogen, el compost que afavoreix la pluja àcida) que es va evitar enviar a l’atmosfera, així com els 58 mil·ligrams d’emissions de partícules de PM10 (partícules de menys de 10 micres que causen diverses malalties) que també es van estalviar expulsar al triar la bicicleta per moure’s.

Aire Net-Fes el Pas: lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

L’activitat que es va fer ahir formava part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013 a la qual s’hi ha adherit l’Ajuntament de Blanes i que es duu a terme arreu de Catalunya. Coincidint amb la jornada del diumenge 22 de setembre, ahir diversos municipis catalans van organitzar activitats similars sota el lema comú Aire Net – Fes el Pas.

L’objectiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013 i, més concretament, de la Pedalada, és animar a la ciutadania a fer ús de la bicicleta com a mitjà de transport enlloc dels vehicles motoritzats. No tan sols pels beneficis mediambientals que suposa, sinó també pels avantatges que signifiquen per a la salut la utilització de la bicicleta.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, es va encarregar de donar la benvinguda a tots els participants a la Pedalada 2013, agraint-los que s’haguessin sumat a aquest acte de sensibilització a favor del medi ambient: “L’automòbil s’ha d’usar, però s’ha de fer amb responsabilitat. Tenim una població en que, per fer trajectes curts, la bicicleta és molt més ràpida, més pràctica i molt més equilibrada mediambientalment que no pas el cotxe. Per tant, es tracta senzillament d’aportar un granet de sorra en aquesta necessitat de ser més equilibrats a l’hora d’utilitzar els mitjans de transport”.Per promoure l’ús de la bicicleta, al llarg del matí d’ahir diumenge també van haver instal·lades davant del Banc dels Músics del passeig de mar des –el punt de concentració de l’activitat- diverses carpes on les entitats col·laboradores de la Pedalada 2013 es van encarregar de fer la ITB gratuïta a les bicicletes de tothom qui ho va demanar. Enguany aquest servei va anar a càrrec de dos clubs ciclistes blanencs: Freebike i Bici-aventura.

Els participants, a banda de rebre cadascú d’ells una matrícula per identificar la seva bicicleta, van ser obsequiats a la seva arribada amb material de la campanya de sensibilització: clauers, imants, vanos i boc’n rolls (embolcalls reciclables pels entrepans). Aquest darrer regal estava relacionat amb l’activitat pel fet que, al reduir la quantitat residus que es generen, també afavoreix la reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

Per a l’organització de la Pedalada 2013 el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes va comptar amb la col·laboració dels departaments de la Policia Local i les Brigades Municipals, així com del Club Bici-aventura i Freebike.
Data de realització: 09/23/2013 | Data de la darrera actualització: 09/30/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300