Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aula Blanes reprèn el 8 d’octubre el cicle de xerrades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2013 06:08:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aula Blanes reprèn el 8 d’octubre el cicle de xerrades

La nova temporada de conferències, que significa la quarta edició, s’inaugurarà amb la participació del pediatre blanenc Josep Marès, que parlarà sobre les vacunes com un valor en qüestió

L’entitat blanenca Aula Blanes reprendrà el proper mes d’octubre un nou cicle de conferències que, per quart any consecutiu, s’allotjaran cada dimarts a partir de les 8 del vespre a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal amb entrada lliure i gratuïta. Seguint l’objectiu que des de la seva posada en marxa sempre ha menat els integrants de l’entitat, el què es vol és mantenir la voluntat de divulgació del coneixement a tothom que tingui inquietuds.

La conferència que el proper 8 d’octubre donarà el tret de sortida al nou cicle es presenta sota el títol “Vacunes: un valor en qüestió”, i per parlar-ne es comptarà amb la participació del pediatre blanenc expert en vacunació, Josep Marès i Bermúdez. La xerrada tractarà de donar resposta a la proliferació que darrerament s’està donant, per raons molt diverses, de grups opositors a la vacunació, així com l’augment de pares que es mostren reticents a que es vacunin els seus fills.


La vacunació és l’estratègia preventiva més beneficiosa en salut pública i la intervenció més cost-efectiva des d’una perspectiva individual, social i sanitària. Els programes de vacunació i el què signifiquen són en general ben acceptats pel personal sanitari i per la població, però també han suscitat rebuig i oposició des dels seus orígens.

Durant la xerrada es revisarà la història per recordar que malalties com la poliomielitis, la diftèria o el xarampió, s’han reduït dràsticament gràcies a la vacunació, i que deixar de vacunar comporta una reemergència de totes elles. També s’explicaran les raons que fan que la vacunació sigui essencial i sovint injustament qüestionada, ja que es tracta de l’acte mèdic amb més garanties de seguretat que alhora ofereix protecció a la persona i a la comunitat.

El doctor Marès transmetrà els conceptes perquè resulti obvi que la vacunació no és només desitjable, sinó essencial com a part de la salut del nen i de l’adult.


Data de realització: 09/23/2013 | Data de la darrera actualització: 09/24/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300