Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

10è Aniversari de la Missa de l’Alba a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/30/2013 12:56:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

10è Aniversari de la Missa de l’Alba a Blanes.

Més de 400 persones van participar a l’ofici que es va fer a la platja de Sa Palomera. En motiu dels 10 anys també va ser-hi qui va instaurar la celebració: mossèn Miquel Àngel Ferrés.

Habitualment participar a la Missa de l’Alba que es fa cada any a Blanes coincidint amb el darrer diumenge del mes de setembre ja és de per si un esdeveniment especial per a tots aquells qui no se’l perden mai. Es tracta de celebrar un ofici enmig de la natura mentre poc a poc el dia va trencant la foscor de la nit, tot plegat contemplat des de l’emblemàtic indret de la platja de Sa Palomera, emmarcada pel seu conjunt de roques.

Enguany la Missa de l’Alba que es va fer ahir diumenge va ser encara més assenyalada que en anteriors ocasions, ja que se coincidia amb el seu desè aniversari. Més de 400 persones van participar a l’esdeveniment, que es va encetar amb dues poesies a càrrec de Salvador Roca: la primera sobre l’Odissea i la segona un poema dedicat a Blanes de Salvador Espriu, recitat en motiu de la commemoració dels 100 anys del naixement del poeta.

Ara fa tres anys la celebració de la Missa de l’Alba va servir per donar la benvinguda a qui des de llavors encapçala la parròquia Santa maria, Enric Roura, qui va participar per primer cop en una celebració que no coneixia fins que la va experimentar. I és que qui fa 10 anys va instaurar la Missa de l’Alba a Blanes va ser el seu predecessor, mossèn Miquel Àngel Ferrés, qui ahir no es va voler perdre la ocasió de ser aquí per compartir la celebració i va concelebrar la litúrgia al costat d’altres capellans de la vila.

En motiu d’aquest aniversari, la Missa de l’Alba d’ahir es va allargar molt més del què és habitual; des de les 7 fins a quarts de 10, i va tenir diversos moments especials. Un d’ells va ser quan la lectura de l’evangeli va comptar amb una escenificació a càrrec d’un grup de joves de la parròquia Santa Maria.

Un altre instant destacat va ser quan els assistents van poder conèixer diverses experiències solidàries, quatre testimonis que convidaven a la reflexió. Primer va parlar la Verònica, una cooperant que ha estat recentment a Gàmbia participant al projecte agrícola de Kuwonku que encapçalen els blanencs Pere Gual i Roser Bitlloch. Després va ser el torn de la Cristina, que s’ha encarregat de formar una coral amb usuaris d’un centre de salut mental; l’Eduard, de la comunitat baptista de Blanes; i finalment una voluntària de Càritas, que va explicar el cas d’una família desnonada a qui s’estava donant ajut.

Per posar punt i final a la Missa de l’Alba, es van enlaire diversos globus blancs que lluïen una pancarta en motiu del desè aniversari.

missa de l'alba 1missa de l'alba 2missa de l'alba 3missa de l'alba 4missa de l'alba 5missa de l'alba 6missa de l'alba 7missa de l'alba 8missa de l'alba 9


Data de realització: 09/30/2013 | Data de la darrera actualització: 10/09/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300