Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Taller participatiu per contribuir a lluitar contra el canvi climàtic.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2013 11:35:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Taller participatiu per contribuir a lluitar contra el canvi climàtic.

Durant la jornada es va presentar el PAES, el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, que inclou diverses propostes per millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de CO2.

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va acollir ahir al vespre un taller participatiu per recollir les impressions del públic sobre l’eficiència energètica al municipi. La trobada la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el regidor de Medi Ambient, Josep Manel Verde, acompanyats de tècnics de l’Ajuntament i de l’empresa que està duent a terme l’auditoria mediambiental, Traça.A la jornada participativa hi van assistir representants del sector turístic, associacions de veïns, associacions mediambientals i partits polítics del municipi, així com ciutadans interessats a títol particular. A tots ells se’ls va presentar el PAES (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible) de Blanes, amb les conclusions i anàlisi de l’energia, així com les propostes que ha presentat l’equip redactor.

L’empresa que està redactant el PAES va presentar 83 possibles actuacions que es podrien dur a terme, i que estan estructurades en 11 àmbits que van des dels transports públics i privats fins a l’enllumenat públic, passant pel sector terciari, la participació ciutadana i la producció local d’energia. Els participants a la jornada van anar omplint un qüestionari d’avaluació de cadascuna de les 83 propostes, que anaven acompanyades de dues dades orientatives prou significatives: quin cost significaria la seva aplicació i l’estalvi en emissions de CO2 que suposaria.


Objectiu: reduir les emissions de CO2

L’estratègia del “20/20/20” de la Comissió Europea és la base del Pacte d’Alcaldes en què la Unió Europea atorga tot el protagonisme als municipis com a actors principals de l’acció de govern per lluitar contra el canvi climàtic. Tots els signants del Pacte d’Alcaldes es comprometen voluntària i unilateralment a anar més enllà dels objectius de la UE i adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20% per l’any 2020 mitjançant la redacció i execució de Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) a favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica.

Actualment l’Ajuntament està finalitzant la redacció del PAES de Blanes, que inclou un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2, així com una diagnosi energètica que han permès definir el pla d’acció que s’hauria d’executar en el període 2013-2020.

L’any 2005 es van emetre a Blanes gairebé 202.000 tones de CO2, que suposen el 21’6% del conjunt de la comarca. Segons les dades obtingudes, s’ha pogut establir que els edificis i equipaments del sector terciari són el principal consumidor d’energia del municipi –i, en conseqüència, els principals emissors de CO2-, amb un 38% del total emès. Per contra, les emissions associades als equipaments i edificis públics propietat i/o gestionats per l’Ajuntament de Blanes, suposen un 1% de les emissions del municipi.

Amb el futur desplegament del PAES, tant el consistori blanenc com la totalitat dels sectors econòmics municipals afectats, actuaran en base a les emissions registrades l’any 2005, que representen les emissions del municipi, sense comptabilitzar els sectors industrial i primari no afectats pel PAES, havent-se de reduïr com a mínim un 20% l’any 2020 per assolir l’objectiu establert al Pacte d’Alcaldes.


Síntesi dels resultats de l’inventari d’emissions de referència de Blanes l’any 2005 :Data de realització: 10/11/2013 | Data de la darrera actualització: 10/11/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300