Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Estada de joves escoltes suïssos amb el Cau de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2013 12:16:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Estada de joves escoltes suïssos amb el Cau de Blanes

Aquest octubre s’ha fet a Catalunya la segona part de l’intercanvi d’experiències que han viscut els membres de l’Agrupament Escolta i Guia de Blanes amb el Cau suís de Steffisbug.

El grup de Pioners i Caravel·les de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes va celebrar durant la setmana santa de l’any 2012 un intercanvi d’experiències amb el Cau de Steffisburg, a Suïssa. Durant 10 dies, joves de 14 a 17 anys de Blanes van conviure al poble suís i van poder descobrir la seva cultura i geografia.

Fruït d’aquesta trobada, de l’1 al 10 d’octubre d’aquest 2013, un grup de 12 nois i noies –entre els quals també s’hi comptaven 4 caps- han fet la corresponent segona part d’aquest intercanvi i han vingut a Catalunya. Els membres del Cau suís han compartit experiències a Blanes en una estada durant la qual també han fet una ruta fins a Tossa, així com sengles visites a Barcelona i Girona.Segons l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, aquest tipus d’experiències són les que es promouen des de l’entitat, ja que una de les màximes de la llei escolta diu: Som fidels al nostre al nostre país i ens sentim ciutadans del món. És per això que, dins del concepte que l’escoltisme és un moviment mundial, el Cau de Blanes potencia la dimensió internacional de les activitats que organitza, incloent l’intercanvi que han fet amb escoltes suïssos. Seguint aquest objectiu, s’han realitzat dinàmiques per explicar la realitat catalana i, alhora, els joves del Cau de l’agrupament blanenc, també han pogut experimentar altres maneres de viure i entendre l’escoltisme.

Una de les activitats on han participat els membres de Steffisburg Pfadi durant la seva estada a Catalunya ha estat l’anomenada Celebració del Pas que va tenir lloc el passat dissabte 5 d’octubre al Parc Prudenci Bertrana de Tordera. El Pas és l’inici del Cau i també el canvi de branques que fan diferents nens i nenes que, quan arriben a una determinada edat, passen a formar part d’un grup més gran. La trobada va aplegar els 160 infants que formen part del Cau de Blanes, així com els 30 caps voluntaris que fan possible que tots ells i elles gaudeixin de l’educació en el lleure, aprenent a conviure amb respecte envers a les persones i la natura.

Data de realització: 10/14/2013 | Data de la darrera actualització: 10/14/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300