Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert del Cor de Cambra Sota Palau a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/14/2013 12:28:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaConcert del Cor de Cambra Sota Palau a la Biblioteca Comarcal

La formació participa fins el 7 de gener al projecte “Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura” amb un concert, un assaig obert i una exposició de material de l’entitat

Jornada molt especial la que es va viure ahir al vespre a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Es tractava d’un concert de nadales a càrrec del Cor de Cambra Sota Palau que es va fer al vestíbul. La cantada ha estat una de les activitats que es faran durant aquests dies formant part del projecte “Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura”.

Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa l’any 2010, fa un acostament mutu entre els usuaris habituals de la Biblioteca i una entitat del municipi. Josep Maria Guinart, director del Cor de Cambra Sota Palau, destacava ahir la idoneïtat del projecte: “Nosaltres sabíem que es feia, i ara que la coneixem millor la seva història, crec que és molt interessant des del punt de vista de la gent que tingui accés a una sèrie d’entitats i la tornada, que el fet de venir a la biblioteca la gent agafi una certa afició a llegir”.


La següent activitat que forma part d’aquest projecte tindrà lloc tot just aquest proper divendres, 20 de desembre a les 8 del vespre, i també serà prou especial, ja que es tracta d’un assaig obert que es tornarà a fer al vestíbul. D’aquesta manera, el públic que hi assisteixi, podrà viure de més a prop com es forgen les actuacions del cor, el seu funcionament intern.

El tercer element que forma part del projecte “Promocionem la cultura, fomentem la lectura” amb el Cor de Cambra Sota Palau és l’exposició que es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca fins el 7 de gener. A través d’ella es pot fer un repàs prou exhaustiu a la història de l’entitat que tot just l’any passat complia precisament 15 anys de vida.


El seu primer concert va tenir lloc el 18 de maig de l’any 1997 al Centre Catòlic, i des de llavors porta realitzades prop de 200 actuacions, entre les quals destaca la interpretació del Llibre Vermell de Montserrat amb la Companyia Elèctrica Dharma i el Cor Anselm Viola al Festival de Música de Torroella de Montgrí i a Blanes.

L’exposició també inclou una guia de lectura dels llibres que hi ha a la Biblioteca relacionats amb el cant coral. Tal i com explicava ahir Josep Maria Guinart, la preparació del material que ha servit per formar part de l’exposició també ha estat un motiu per redescobrir capítols de la història que havien quedat oblidats.


La cantada de nadales d’ahir al a nit també va servir per donar un al·licient afegit al pessebre i l’ambientació nadalenca que ja llueix durant aquests dies la Biblioteca Comarcal de Blanes.

Data de realització: 12/14/2013 | Data de la darrera actualització:


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300