Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tastos de Cuina Internacional Solidaris


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2013 05:23:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tastos de Cuina Internacional Solidaris

Alumnes i Voluntaris de l’Oficina de Català han recollit 599 euros amb la venda de tastets de cuina dels seus països d’origen per contribuir a la Marató de TV3

Coincidint amb la celebració de la Marató de TV3, el passat cap de setmana Blanes va bullir d’activitats organitzades per recaptar diners i contribuir en aquesta causa solidària. Una d’elles és la que per segon any consecutiu es va fer des de l’Oficina de Català.

38 alumnes i voluntaris lingüístics van cuinar plats representatius dels seus països d’origen i als van vendre per porcions al preu simbòlic d’un euro durant tot el matí del passat diumenge al passeig de mar.


Elisa Sola, direcor de l’Oficina de Català de Blanes, explica que la idea va sorgir de manera molt espontània, entre els mateixos alumnes, que van pensar que seria un bon reclam oferir tastets de cuina internacional i catalana. En total, els alumnes i voluntaris van recollir 599 euros a base de proposar-te fer un viatge gastronòmic arreu del món que et podia portar a Colòmbia, Rússia o Iran, passant pel Marroc, Grècia, la República Dominicana o Argentina, només per dir algunes de les destinacions culinàries que hi havia per triar.

Amb aquesta activitat els alumnes també van tenir l’oportunitat de practicar el català fora de l’aula, ja que a banda de convidar els vianants a participar-hi i vendre’ls el producte, també tenien la ocasió d’explicar-los com estaven fets. Entre els plats que es van poder degustar n’hi havia de dolços i salats per complaure els gustos més exigents: truita de patata, pastís de tonyina, mandonguilles, empanades de vedella, ditets de formatge i codony, pastís de poma, pa de blat, tiramisú o chipa, un pa salat del Paraguai.


En definitiva, tota una festa gastronòmica no apta per a qui diumenge volgués mantenir la línia. Val a dir que l’experiència va comptar amb el suport del supermercat Gros Mercat, que va cedir gratuïtament tant la beguda com el material d’hostaleria necessari.

Data de realització: 12/17/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300